Rinella till Milazzo färja

Rinella Milazzo rutten ansluter Eoliska öarna med Sicilien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Liberty Lines Fast Ferries. Det finns överfarter upp till 56 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 30 minuter.

Rinella Milazzo seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rinella - Milazzo färjerederier

  • Liberty Lines Fast Ferries
    • 8 Avgångar per dag 1 timme 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rinella Milazzo

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Rinella Milazzo är en bil och 1 passagerare.

Rinella guide

Rinella är en liten by som ligger på den italienska ön Salina, eller Santa Marina Salina för att ge ön sitt fullständiga namn. Ön är en del av de Eoliska öarna och ligger cirka 140 km nordost om Palermo och cirka 70 km nordväst om Messina. Rinella är känt för sin svarta strand, sina grottor och dess torg som valts som en plats för filmen "Volcano". Byn är också var öns andra hamn ligger.

Salina är uppdelad mellan tre kommuner: Santa Marina på den östra kusten, Malfa i norr, och Leni i sydväst. Från Leni ner mot havet ligger byn Rinella. Ovanför byn Leni ligger Valdichiesa i mitten av ön. De andra mindre byarna är Capo Faro, Pollara och Lingua.

Färjetrafik från den lilla hamnen avgår till Palermo och Milazzo på ön Sicilien.

Milazzo guide

Milazzo är en ganska stor stad på nordöstra kusten av Sicilien, väster om Messina och mest kända och mest besökta för sin strand och historiska byn. I Gamla Stan finns det befästa citadellet och medeltida kvartalet Milazzo och innehåller många religiösa byggnader. När du besöker Gamla stan Shrine of St Francesco di Paola är värt ett besök. Helgedomen har anor från 18: e talet och byggdes på platsen för en tidigare existerande kyrka med anor från 15-talet. Fasaden kännetecknas av en krökt trappa med fönster och ett galleri ovanför dörröppningen. Inne i kapellet i Jesus och Maria det finns ett altare dekorerad med snidade och förgyllt trä i vars centrum är den "Madonna och barn" av Domenico Gagini 1420-1492.

Den lägre staden är den senaste delen av Milazzo och byggdes på 1800-talet. I mitten av nedre Milazzo kretsar kring Piazza Caio Duilio som flankeras i väster av Palazzo Marchese Proto och i öster av fasaden på "Chiesa del Carmine".