Färja från Rinella till Milazzo

Rinella Milazzo-rutten går mellan Eoliska öarna och Sicilien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Liberty Lines Fast Ferries trafikerar den här sträckan upp till 6 gånger per dag med en restid på runt 1 timme 40 minuter när Siremar servicen kör upp till 11 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 45 min.

Det finns totalt 53 linjer att välja på vecka om du vill åka Rinella Milazzo-rutten mellan Eoliska öarna och Sicilien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Rinella och Milazzo

  • Liberty Lines Fast Ferries
    • Avgår 6 gånger per dag 1 timme 40 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 11 avgångar per vecka 2 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rinella Milazzo

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Rinella Milazzo-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Rinella

Rinella är en liten by som ligger på den italienska ön Salina, eller Santa Marina Salina för att ge ön sitt fullständiga namn. Ön är en del av de Eoliska öarna och ligger cirka 140 km nordost om Palermo och cirka 70 km nordväst om Messina. Rinella är känt för sin svarta strand, sina grottor och dess torg som valts som en plats för filmen "Volcano". Byn är också var öns andra hamn ligger.

Salina är uppdelad mellan tre kommuner: Santa Marina på den östra kusten, Malfa i norr, och Leni i sydväst. Från Leni ner mot havet ligger byn Rinella. Ovanför byn Leni ligger Valdichiesa i mitten av ön. De andra mindre byarna är Capo Faro, Pollara och Lingua.

Färjetrafik från den lilla hamnen avgår till Palermo och Milazzo på ön Sicilien.

Guide till Milazzo

Milazzo är en ganska stor stad på nordöstra kusten av Sicilien, väster om Messina och mest kända och mest besökta för sin strand och historiska byn. I Gamla Stan finns det befästa citadellet och medeltida kvartalet Milazzo och innehåller många religiösa byggnader. När du besöker Gamla stan Shrine of St Francesco di Paola är värt ett besök. Helgedomen har anor från 18: e talet och byggdes på platsen för en tidigare existerande kyrka med anor från 15-talet. Fasaden kännetecknas av en krökt trappa med fönster och ett galleri ovanför dörröppningen. Inne i kapellet i Jesus och Maria det finns ett altare dekorerad med snidade och förgyllt trä i vars centrum är den "Madonna och barn" av Domenico Gagini 1420-1492.

Den lägre staden är den senaste delen av Milazzo och byggdes på 1800-talet. I mitten av nedre Milazzo kretsar kring Piazza Caio Duilio som flankeras i väster av Palazzo Marchese Proto och i öster av fasaden på "Chiesa del Carmine".