Vulcano till Milazzo färja

Vulcano Milazzo rutten ansluter Eoliska öarna med Sicilien och körs för tillfället av 2 rederier. Liberty Lines service kör upp till 15 gånger per dag med en resetid på runt 40 minuter när Siremar servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 30 min.

Så det är kombinerat 16 överfarter som erbjuds dag på Vulcano Milazzo rutten mellan Eoliska öarna och Sicilien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Vulcano - Milazzo färjerederier

  • Liberty Lines
    • 15 Avgångar per dag 40 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 3 Avgångar per vecka 1 timme 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Vulcano Milazzo

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Vulcano Milazzo är en bil och 1 passagerare.

Vulcano guide

Den lilla italienska vulkaniska ön Vulcano ligger i Tyrrenska havet cirka 25 km norr om Sicilien, och är den sydligaste av de åtta öar som utgör de Eoliska öarna. Ön är bara cirka 21 kvadratkm stor och dess högsta punkt är knappt 500 meter över havet. Det finns ett antal vulkaner på ön, och inkluderar en av fyra aktiva, icke-undervattensvulkaner i Italien. Den senaste vulkanisk aktiviteten kom från Gran Cratere överst på Fossa kon, konen har vuxit i Lentia Caldera i mitten av ön, och har haft minst 9 stora utbrott under de senaste 6.000 åren. Dock har öns vulkaner varit tysta sedan omkring 1890 då Fossa utbröt och deponerade cirka fem meter av pyroklastiska material på höjdpunkten. Ön är också känd för sina varma källor som ligger en kort promenad från hamnen. För de modiga besökarna finns möjlighet att gå till kratern av en vulkan där du kan se rök som kommer ut ur marken!

Bärplansbåt och färjetrafik ansluter Vulcano till de övriga Eoliska öarna och Sicilien och fastlandet. Åtkomst från Milazzo på Sicilien är bekvämt, eftersom Vulcano är båtens första stopp innan den fortsätter till de andra öarna.

Milazzo guide

Milazzo är en ganska stor stad på nordöstra kusten av Sicilien, väster om Messina och mest kända och mest besökta för sin strand och historiska byn. I Gamla Stan finns det befästa citadellet och medeltida kvartalet Milazzo och innehåller många religiösa byggnader. När du besöker Gamla stan Shrine of St Francesco di Paola är värt ett besök. Helgedomen har anor från 18: e talet och byggdes på platsen för en tidigare existerande kyrka med anor från 15-talet. Fasaden kännetecknas av en krökt trappa med fönster och ett galleri ovanför dörröppningen. Inne i kapellet i Jesus och Maria det finns ett altare dekorerad med snidade och förgyllt trä i vars centrum är den "Madonna och barn" av Domenico Gagini 1420-1492.

Den lägre staden är den senaste delen av Milazzo och byggdes på 1800-talet. I mitten av nedre Milazzo kretsar kring Piazza Caio Duilio som flankeras i väster av Palazzo Marchese Proto och i öster av fasaden på "Chiesa del Carmine".