Albanien

Såhär bokar du färjor från Albanien till Italien

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Albanien till Italien. Färjorna förbinder för tillfället 3 hamnar in Albanien med 3 hamnar i Italien.Det finns ett kombinerat antal på upp till 67 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 5 färjelinjer som traffikeras av 6 färjerederier där Grandi Navi Veloci, Adria Ferries, Ventouris Ferries, Red Star Ferries, European Ferries & A-Ships Management S.A är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 4 timmar 29 minuter (Vlora till Brindisi).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Albanien och Italien, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Albanien-Italien-färjekarta

Klicka här för karta

Om Albanien:

Albanien ligger i sydöstra Europa på Balkanhalvön, med Adriatiska havet i väst samt Joniska havet i sydväst.

Dess vackra, mångsidiga landskap består av stora berg, arkelogiska platser och idylliska byar har under de senaste åren drivit fram landet till toppen av de mesta europeiska "måst besöka" listor.

Huvudstaden Tirana ståtar med imponerande ottomansk arkitektur, och den 362 kilometer långa kustlinjen är välsignad med några utmärkta stränder, så det finns något för var och en att njuta av.

Durres porten är ca. 35 kilometer öster om Tirana och kan hittas en bit från motorvägen SH2, medan portarna i Vlora samt Sarada, som ligger söderut, tjänas av kustliga SH8 vägen.

Att åka med färja är ett bekvämt sätt att utforska Medelhavet och Alabanien erbjuder många korsningar över Adriatiska havet, driven av ett bret urval av färjeföretag. Med några porter som sprids över den fantastiska kusten blir det inte brist på seglingsval.

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!