Färja från Vlora till Brindisi

Vlora Brindisi-linjen går mellan Albanien och Italien och trafikeras för tillfället av 3 rederier. European Seaways kör upp till 5 gånger vecka, Red Star Ferries 6 gånger per vecka & European Ferries kör upp till 7 gånger vecka.

Det är totalt 18 avgångar vecka på sträckan Vlora Brindisi mellan Albanien och Italien ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Vlora och Brindisi

 • European Seaways
  • 5 avgångar per vecka 4 tim 30 min
  • Få pris
 • Red Star Ferries
  • 6 avgångar per vecka 6 tim
  • Få pris
 • European Ferries
  • 7 avgångar per vecka 6 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Vlora Brindisi

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Vlora Brindisi-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Vlora

Vlora är en stad och den näst största hamnen i Albanien och ligger på Vlorabukten, en vik av Adriatiska havet, och är nästan helt omgiven av berg. Stadens hamn ligger bara 130 km från Salentokusten i Italien och är närmast Bari av alla hamnar. Beläget vid ingången till Vlorabukten är den närliggande ön Sazan och själva staden är omgiven av vackra små trädgårdar och olivlundar. Valonia, mängdnamnet för ekollonkoppar som erhållits i närliggande ekskogar och (på grund av dess kemiska derivat) som används av garvare, har fått sitt namn från Valona, det gamla namnet på Vlore. Staden kan spåra sin historia tillbaka till det 6:e århundradet f.Kr. då den grundades som en antik grekisk koloni och har varit kontinuerligt bebodd sedan dess. På grund av utvecklingen av turismen under senare år har pubar, nattklubbar, restauranger och barer öppnats, särskilt inom området för "Cold Water" (Uji jag Ftohte), ca 3 km från centrum av staden.

Från stadens hamn finns 3 avgångar per vecka till Brindisi i Italien med en överfart på ca 5 timmar.

Guide till Brindisi

Den italienska hamnstaden Brindisi ligger vid Adriatiska kusten i regionen Apulien i landet. Liksom många av de andra städerna på Puglia I adriatiska kusten, är Brindisi historia oupplösligt knuten till den mark som ligger över havet i öster. Tack vare sin stora naturliga hamn, staden har alltid varit och fortsätter att vara, en av Italiens viktigaste hamnar. Idag är det den viktigaste utgångspunkten för bilfärjor på väg till Grekland och på Balkan, men under grekiska och framför allt romartiden och under medeltiden, tjänade många andra ändamål. Det finns många saker att göra och se i staden inklusive Castello Svevo (eller slott Grande) och Aragonien slott. Den förstnämnda byggdes av kejsar Fredrik II och har en trapetsoid plan med massiva fyrkantiga torn. Den senare byggdes av kung Ferdinand I av Neapel i slutet av 1500-talet på S. Andrea ön som vetter mot stadens hamn.

Från stadens hamn går det färjor till destinationer inklusive Paxi, Korfu, Igoumenitsa, Zakynthos och Patras.