Durres till Bari färja

Durres Bari rutten ansluter Albanien med Italien och körs för tillfället av 3 rederier. Grandi Navi Veloci kör upp till 12 gånger vecka, Adria Ferries 6 gånger per vecka & Ventouris Ferries kör upp till 12 gånger vecka.

Det är kombinerat 30 överfarter vecka på Durres Bari överfarten mellan Albanien och Italien och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Durres till Bari färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Albanien till Italien sida.

Durres - Bari färjerederier

 • Grandi Navi Veloci
  • 12 Avgångar per vecka 10 tim
  • Få pris
 • Adria Ferries
  • 6 Avgångar per vecka 9 tim
  • Få pris
 • Ventouris Ferries
  • 12 Avgångar per vecka 9 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Durres Bari

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Durres Bari är en bil och 2 passagerare.

Durres guide

Durres är en stad i Albanien och ligger på den centrala albanska kusten cirka 33 km väster om huvudstaden Tirana. Durres är den näst största staden i Albanien och är en av de äldsta och ekonomiskt betydelsefulla i landet. Staden ligger vid kusten på en av de smalaste punkterna i Adriatiska havet med den italienska hamnen i Bari cirka 300 km bort och Brindisi 200 km bort. Staden har också Albaniens största hamn.

Några viktiga byggnader i Durres omfattar huvudbiblioteket, kulturcentret med Alexander Moissi Theatre, Estrada teatern, dockteatern och den filharmoniska orkestern. Det finns också flera museer som Durres arkeologiska museum, kungliga villan i Durres och Museum of History (hus Alexander Moissi).

Staden är värd för Durres Ancient City Wall även kallad Durres slott och den största amfiteatern på Balkan ligger i staden nära hamnen. Denna konstruktion från 100-talet är under övervägande för att förklaras som världsarv av Unesco.

Färjedestinationer tillgängliga från hamnen inkluderar Bari, Ancona, Trieste och Brindisi.

Bari guide

Bari är en stor hamnstad belägen vid Adriatiska kusten och är huvudstad i den italienska regionen Apulien. Staden är inte ett stort turistmål, men den har några sevärdheter och har ett bra läge för att utforska en attraktiv del av Italien. Baris historiska centrum ligger på en udde når in i Adriatiska havet. Detta område har byggts på i årtusenden, men de flesta av arkeologi är begravd under klustret av smala gränder som utgör Vecchia Bari. Kvartalet är känd för att vara förvirrande och besökarna kommer säkert att förlora sin känsla av riktning. Mellan hjärtat av Gamla stan och havet finns Baris mest berömda kyrka, den romanska Basilica di San Nicola. Det är tillägnad St Nicholas och byggdes för att hysa hans kvarlevor, som fortfarande ligger i kryptanen. Detta är en viktig religiös destination och det finns ett kapell i kryptan tillägnad ortodoxa pilgrimer. I huvuddelen av kyrkan finns flera anmärkningsvärda sevärdheter inklusive en utstuderat sten baldakin över altaret och en marmors biskopsstol, känd som Cattedra di Elia, daterad till omkring 1100-talet.

Från hamnen i Bari avgår färjormot Durres, Igoumenista, Kefalonia, Korfu, Patras, Kotor och Dubrovnik.