COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Batam

Den indonesiska ön Batam ligger i Riau Archipelago omkring tjugo kilometer söder om Singapore, mellan öarna Bintan och Bulan.

Med Singapore som en förebild, har Batam snabbt förvandlats till ett blomstrande turistmål med badorter, lyxiga märkesnamns hotell, golfbanor, köpcenter som erbjuder skattefri shopping, en modern flygplats och många hamnar.

Att ta sig till Batam med färja är enkelt med hundratals avgångar som erbjuds varje vecka från Singapore till de fem hamnar som är utspridda över toppen av ön. Majoriteten av färjorna avgår från Singapore Harbourfront Centre terminalen i södern med en extra korsning som avgår från Tanah Merah terminalen på det sydöstra delen av Singapore.

Färjor som avgår från Harbourfront seglar till Batam Centre, Sekupang, Harbour Bay och Waterfront medan färjor från Tanah Merah reser till och från Nongsapura till den nordöstra sidan av ön. Seglingstiden över Singapore rakan till Batam räcker i allmänhet mellan femtio och sjuttio minuter.

Alla korsning erbjuds av höghastighetsfärjor med rymliga och bekväma sittplatser samt ett business class alternativ för dem som vill ha en lite mer lyx.

Med de många korsningarna som finns, och antalet färje företag som erbjuder tjänster, gäller det att jämföra alla alternativ för att säkerställa att man får det bästa erbjudandet.

Populära färjerederier

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Batam