Tyvärr finns inte Andros tjänsten längre tillgänglig.
...

Färjor till Andros

Vår Andros färjesida finns inte längre tillgänglig då det för tillfället inte erbjuds några rutter därifrån.

Som världens största jämförelsesajt för färjor med över 2500 rutter att erbjuda, så är det mycket möjligt att det finns någon resa från en närliggande hamn som skulle kunna passa er, så ta en titt på våra hamn-, rutt- och destinationssidor för mer information eller kontakta oss för råd och tips.

Du kan också titta efter alternativ genom att välja från menyn i vår sökfunktion högst upp på den här sidan.

Färjor till Andros

Andros är den största men ändå den mist tätt befolkade ön i Bahamas. Lokal är den känd som "den stora gården", den ståtar med 2300 kvadratmil av outforskad, vackert inland.

Politiskt anses det vara e singular landmassa, dock innehåller den re huvudöar som kallas norra Adros, Mangrove cay och södra Andros, långsides hundratals av holmar samt rev som är förbindna av mangrovträds flodförmynningar.

Andros är en hamn för dykare och snorklare, med det tredje sörsta barrier revet och den högsta koncentrationen av havs diken, kända som "blåa hål", i världen. "Havets tunga" är det kändaste hålet, det når 2,000 meters djup i norra delen.

Barriär revet sträcker sig 190 mil längs med östkusten och erbjuder av det bästa mete platser i Bahamas. Det betraktas som benfisks huvudstaden i världen, en "spelfisk" hittades vid sidan om "Dorado", tonfisk, "wahoo", "sailfish" och många andra arter.

Andros är också hem för det största national park system i landet. De fem parkerna gör upp 1.4 millioner tunnland, inkluderande tallkskogar, krabb habitat och matnings områden för de sällsynta väst indiska flamingon.

Under det sena 1600-talet var Bahamas ofta besökt av pirater samt kapare. På Andros finns det en grotta som sägs hålla Sir Henry Morgans gömda skatt, han var en ökänd 1600-talets pirat, som get namnet till den populära rommen "Captain Morgan".

Det går en färjekorsning varje vecka till Fresh Creek i Adros staden från assau i New Providence. Resan räcker ca. 3 timmar och drivs av Bahamas Ferries, som erbjuder snabba, lyxiga skepp.

Lӓs mer Läs mindre

Rutter och hamnar i Andros