Ustica till Palermo färja

Ustica Palermo rutten ansluter Ustica öarna med Sicilien och körs för tillfället av 2 rederier. Liberty Lines service kör upp till 5 gånger per dag med en resetid på runt 1 timme 25 minuter när Siremar servicen kör upp till 9 gånger per vecka med en resetid från 3 tim.

Så det är kombinerat 44 överfarter som erbjuds vecka på Ustica Palermo rutten mellan Ustica öarna och Sicilien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Ustica - Palermo färjerederier

  • Liberty Lines
    • 5 Avgångar per dag 1 timme 25 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 9 Avgångar per vecka 3 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ustica Palermo

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Ustica Palermo är en bil och 1 passagerare.

Ustica guide

Ustica är en liten italiensk ö som ligger cirka 50 km norr om Capo Gallo i Tyffhenianhavet. Ustica utgör en del av en eolisk vulkanisk kedja - landmassan är faktiskt spetsen på en nedsänkt vulkan. Dess svarta vulkaniska stenlandskap är bestrött med flammande rosa och röda hibiskusblommor och taggiga gröna kaktusar. Öns strandlinje är full av dramatiska grottor och de omgivande vattnen - skyddade i Area Marina Protetta Isola di Ustica - hålls glänsande rent av en Atlant ström och är därför full av fisk och koraller. På den södra spetsen av ön finns Grotta del Gamberi som är en mycket populär dykplats. Resterna av många vrak är synliga i vattnen vid Grotta del Gamberi. Men den bästa dykplatsen på ön som ligger vid Secca di Colobara. Det är på den norra kusten av ön, och du kan se några otroligt vackra svampar i det klara vattnet.

Du kan ta en färja eller flygbåt från Palermos Stazione Marittima till Ustica. Överfarten tar ca 2 timmar och 30 minuter med färja och drygt 1 timme med bärplansbåt.

Palermo guide

Den italienska staden Palermo ligger på ön Sicilien. Palermo ligger på nordvästra kusten och har en särskilt stor och viktig naturlig hamn, intill Monte Pellegrino. Med en typisk Medelhavet karaktär och massor av kust går Palermo tillbaka så långt som den 8: e århundradet och är idag känt för många olika saker, till exempel dess Norman byggnader, magnifika palats och livliga lokala marknader. Den historiska stadskärnan i Palermo är Quattro Canti distriktet, vilket innebär de "Four Corners". Ett antal av stadens mest imponerande sevärdheterna bor här, såsom det kungliga palatset. Också värt ett besök är katedralen Santa Maria Assunta (Cattedrale). Det är ganska överväldigande och blotta storlek och detaljer i arkitekturen måste ses i köttet för att uppskattas fullt ut. Besökare bör också se upp för den medeltida basilikan San Francesco d'Assisi, den 12: e-talet Castello della Zisa (Zisa slott) och Teatro Massimo, en nyligen restaurerade teatern erbjuder regelbundna framträdanden.

Färjor från stadens hamn avgår till Genua, Civitavecchia, Neapel och Tunisien.