Ustica
Palermo
Färjor till Sicilien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Ustica - Palermo är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Ustica till Palermo

Ustica Palermo-rutten går mellan Ustica-öarna​ och Sicilien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Liberty Lines Fast Ferries trafikerar den här sträckan upp till 4 gånger per dag med en restid på runt 1 timme 30 minuter när Siremar servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 3 timmar.

Det finns totalt 35 linjer att välja på vecka om du vill åka Ustica Palermo-rutten mellan Ustica-öarna​ och Sicilien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Ustica-öarna​ till Sicilien
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Ustica till Palermo?

  Färjeresan från Ustica till Palermo tar ungefär 2h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Ustica till Palermo?

  Priserna för färjan mellan Ustica - Palermo varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 90 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Ustica - Palermo?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Ustica och Palermo, dessa är
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Ustica - Palermo?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Ustica - Palermo, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Ustica - Palermo?

  Ja, mellan Ustica - Palermo kan du resan utan bil med
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Ustica - Palermo?

  Ja, du kan resa med bil mellan Ustica - Palermo med
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Ustica - Palermo?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Liberty Lines Fast Ferries
 • Vad är avståndet från Ustica till Palermo?

  Det är uppskattningsvis 35 sjömil mellan Ustica och Palermo.

Guide till Ustica

Ustica är en liten italiensk ö som ligger cirka 50 km norr om Capo Gallo i Tyffhenianhavet. Ustica utgör en del av en eolisk vulkanisk kedja - landmassan är faktiskt spetsen på en nedsänkt vulkan. Dess svarta vulkaniska stenlandskap är bestrött med flammande rosa och röda hibiskusblommor och taggiga gröna kaktusar. Öns strandlinje är full av dramatiska grottor och de omgivande vattnen - skyddade i Area Marina Protetta Isola di Ustica - hålls glänsande rent av en Atlant ström och är därför full av fisk och koraller. På den södra spetsen av ön finns Grotta del Gamberi som är en mycket populär dykplats. Resterna av många vrak är synliga i vattnen vid Grotta del Gamberi. Men den bästa dykplatsen på ön som ligger vid Secca di Colobara. Det är på den norra kusten av ön, och du kan se några otroligt vackra svampar i det klara vattnet.

Du kan ta en färja eller flygbåt från Palermos Stazione Marittima till Ustica. Överfarten tar ca 2 timmar och 30 minuter med färja och drygt 1 timme med bärplansbåt.


Guide till Palermo

Den italienska staden Palermo ligger på ön Sicilien. Palermo ligger på nordvästra kusten och har en särskilt stor och viktig naturlig hamn, intill Monte Pellegrino. Med en typisk Medelhavet karaktär och massor av kust går Palermo tillbaka så långt som den 8: e århundradet och är idag känt för många olika saker, till exempel dess Norman byggnader, magnifika palats och livliga lokala marknader. Den historiska stadskärnan i Palermo är Quattro Canti distriktet, vilket innebär de "Four Corners". Ett antal av stadens mest imponerande sevärdheterna bor här, såsom det kungliga palatset. Också värt ett besök är katedralen Santa Maria Assunta (Cattedrale). Det är ganska överväldigande och blotta storlek och detaljer i arkitekturen måste ses i köttet för att uppskattas fullt ut. Besökare bör också se upp för den medeltida basilikan San Francesco d'Assisi, den 12: e-talet Castello della Zisa (Zisa slott) och Teatro Massimo, en nyligen restaurerade teatern erbjuder regelbundna framträdanden.

Färjor från stadens hamn avgår till Genua, Civitavecchia, Neapel och Tunisien.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.