Tunis
Palermo
Färjor till Sicilien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Tunis - Palermo är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Tunis till Palermo

Tunis Palermo-rutten går mellan Tunisien och Sicilien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Grimaldi Lines trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 12 timmar när Grandi Navi Veloci servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 14 timmar 16 minuter.

Det finns totalt 3 linjer att välja på vecka om du vill åka Tunis Palermo-rutten mellan Tunisien och Sicilien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Tunisien till Sicilien
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Tunis till Palermo?

  Färjeresan från Tunis till Palermo tar ungefär 13h 08m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Tunis till Palermo?

  Priserna för färjan mellan Tunis - Palermo varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 108 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Tunis - Palermo?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Tunis och Palermo, dessa är
  • Grimaldi Lines
  • Grandi Navi Veloci
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Tunis - Palermo?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Tunis - Palermo, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Tunis - Palermo?

  Ja, mellan Tunis - Palermo kan du resan utan bil med
  • Grimaldi Lines
  • Grandi Navi Veloci
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Tunis - Palermo?

  Ja, du kan resa med bil mellan Tunis - Palermo med
  • Grimaldi Lines
  • Grandi Navi Veloci
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Tunis - Palermo?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Grimaldi Lines
  • Grandi Navi Veloci
 • Vad är avståndet från Tunis till Palermo?

  Det är uppskattningsvis 199 sjömil mellan Tunis och Palermo.

Guide till Tunis

Tunis är den största staden i Tunisien och dess huvudstad och ligger på en stor medelhavsvik, Bottniska Tunis, bakom sjön Tunis och hamnen i La Goulette. UNESCO-världsarvet i Karthago, kanske en av de viktigaste arkeologiska platserna som någonsin hittats, ligger cirka 12 km från Tunis. Många artefakter och platsen för den antika staden har grävts fram inklusive tidiga puniska artefakter och romerska, bysantinska och vandalbyggnader. Staden har en eklektisk blandning av arkitektoniska stilar, breda gator och smala gränder som ibland genomkorsas av spårvägar.

Även om de gamla stenmurarna från 900-talets Medina inte längre finns kvar så har de smala gatorna, moskéerna, souks och historiska strukturer som finns kvar också förklarats som världsarv av UNESCO. Det finns ett antal festivaler som hålls i staden varje år och den största är Karthago International Festival som äger rum under juli och augusti. Festivalen, som grundades 1964, lockar besökare från hela världen och mycket av den hålls i den gamla amfiteatern i Kartago och har uppträdanden av sångare, musiker, skådespelare, dansare och visar filmer på utomhusskärmar.


Guide till Palermo

Den italienska staden Palermo ligger på ön Sicilien. Palermo ligger på nordvästra kusten och har en särskilt stor och viktig naturlig hamn, intill Monte Pellegrino. Med en typisk Medelhavet karaktär och massor av kust går Palermo tillbaka så långt som den 8: e århundradet och är idag känt för många olika saker, till exempel dess Norman byggnader, magnifika palats och livliga lokala marknader. Den historiska stadskärnan i Palermo är Quattro Canti distriktet, vilket innebär de "Four Corners". Ett antal av stadens mest imponerande sevärdheterna bor här, såsom det kungliga palatset. Också värt ett besök är katedralen Santa Maria Assunta (Cattedrale). Det är ganska överväldigande och blotta storlek och detaljer i arkitekturen måste ses i köttet för att uppskattas fullt ut. Besökare bör också se upp för den medeltida basilikan San Francesco d'Assisi, den 12: e-talet Castello della Zisa (Zisa slott) och Teatro Massimo, en nyligen restaurerade teatern erbjuder regelbundna framträdanden.

Färjor från stadens hamn avgår till Genua, Civitavecchia, Neapel och Tunisien.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.