Färja från Tunis till Palermo

Tunis Palermo-rutten går mellan Tunisien och Sicilien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Grandi Navi Veloci trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 14 timmar 30 minuter när Grimaldi Lines servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 12 tim 30 min.

Det finns totalt 3 linjer att välja på vecka om du vill åka Tunis Palermo-rutten mellan Tunisien och Sicilien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Tunis och Palermo

  • Grandi Navi Veloci
    • 1 avgång(ar) per vecka 14 tim 30 min
    • Få pris
  • Grimaldi Lines
    • 2 avgångar per vecka 12 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Tunis Palermo

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Tunis Palermo-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Tunis

Tunis är den största staden i Tunisien och dess huvudstad och ligger på en stor medelhavsvik, Bottniska Tunis, bakom sjön Tunis och hamnen i La Goulette. UNESCO-världsarvet i Karthago, kanske en av de viktigaste arkeologiska platserna som någonsin hittats, ligger cirka 12 km från Tunis. Många artefakter och platsen för den antika staden har grävts fram inklusive tidiga puniska artefakter och romerska, bysantinska och vandalbyggnader. Staden har en eklektisk blandning av arkitektoniska stilar, breda gator och smala gränder som ibland genomkorsas av spårvägar.

Även om de gamla stenmurarna från 900-talets Medina inte längre finns kvar så har de smala gatorna, moskéerna, souks och historiska strukturer som finns kvar också förklarats som världsarv av UNESCO. Det finns ett antal festivaler som hålls i staden varje år och den största är Karthago International Festival som äger rum under juli och augusti. Festivalen, som grundades 1964, lockar besökare från hela världen och mycket av den hålls i den gamla amfiteatern i Kartago och har uppträdanden av sångare, musiker, skådespelare, dansare och visar filmer på utomhusskärmar.

Guide till Palermo

Den italienska staden Palermo ligger på ön Sicilien. Palermo ligger på nordvästra kusten och har en särskilt stor och viktig naturlig hamn, intill Monte Pellegrino. Med en typisk Medelhavet karaktär och massor av kust går Palermo tillbaka så långt som den 8: e århundradet och är idag känt för många olika saker, till exempel dess Norman byggnader, magnifika palats och livliga lokala marknader. Den historiska stadskärnan i Palermo är Quattro Canti distriktet, vilket innebär de "Four Corners". Ett antal av stadens mest imponerande sevärdheterna bor här, såsom det kungliga palatset. Också värt ett besök är katedralen Santa Maria Assunta (Cattedrale). Det är ganska överväldigande och blotta storlek och detaljer i arkitekturen måste ses i köttet för att uppskattas fullt ut. Besökare bör också se upp för den medeltida basilikan San Francesco d'Assisi, den 12: e-talet Castello della Zisa (Zisa slott) och Teatro Massimo, en nyligen restaurerade teatern erbjuder regelbundna framträdanden.

Färjor från stadens hamn avgår till Genua, Civitavecchia, Neapel och Tunisien.