Färja från Procida till Pozzuoli

Procida Pozzuoli-linjen går mellan Neapelbukten och Italien och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Medmar kör upp till 30 gånger vecka, Caremar 3 gånger per dag & Caremar kör upp till 7 gånger vecka.

Det är totalt 58 avgångar vecka på sträckan Procida Pozzuoli mellan Neapelbukten och Italien ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Procida och Pozzuoli

 • Medmar
  • 30 avgångar per vecka 40 min
  • Få pris
 • Caremar
  • Avgår 3 gånger per dag 30 min
  • Få pris
 • Caremar
  • 7 avgångar per vecka 25 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Procida Pozzuoli

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Procida Pozzuoli-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Procida

Procida är en ö i den Flegrianska ögruppen och ligger strax utanför kusten i Neapel i södra Italien. Ön ligger mellan Cape Miseno och ön Ischia. Ön är ca 4 kvadratkm stor och har en ojämn kust på 16 km. Öns högsta punkt är Terra Muratakullen som är 91 meter över havet. Ön har inte många sevärdheter, och verkar tyvärr försumma dem som den har. Detta kan vara frustrerande för resenärer, som råds att besöka ön för sin pittoreska, lite shabby charm istället för kulturella sevärdheter. Den mest pittoreska och charmiga platsen på ön Procida är Marina Corricella som är en tunn flisa av vatten som backas upp av en klippa gjord av fiskarhus. Bakom en lång fiskehamn, var husen byggda på och i berget i ett slags vertikal röra. Det finns flera barer och restauranger i Corricella, med bord snyggt utspridda längs vattnet.

Färjor till Ischia stannar i allmänhet vid Procida. Det finns både snabba och långsamma tjänster och vissa kör från en annan hamn i Neapel, som kallas Mergellina, vilket är praktiskt för det italienska järnvägsnätet. Procida trafikeras också av färjor från en närliggande stad på fastlandet kallad Pozzuoli.

Guide till Pozzuoli

Den italienska staden Pozzuoli är en gammal romersk by, grundade 10 km väster om Neapel av en grupp av exiler från den grekiska ön Samosoch därför den hette Dicearchia, "bra regering". Staden, som ligger på en udde som skjuter ut i havet, mellan Posillipo och Misenum, är idag den viktigaste centrum för Phlegrean Fields "Campi Flegrei". Stadens gynnsamma geografiska läge, dess historiska tradition av kurorten och resort och närvaron av antika romerska monument gör Pozzuoli till ett viktigt turist och affärsområde.. En av de största attraktionerna i staden är Macellum Pozzuoli som var marknadsbyggnaden av den romerska kolonin Pozzuoli. När först grävts ut i 18: e århundradet, upptäckten av en staty av Serapis ledde till byggnaden som misidentified som stadens Serapeion eller Serapistemplet.

Färjetrafik till Ischia, Casamicciola och Procida avvika från stadens hamn.


Undo edits