Procida till Pozzuoli färja

Procida Pozzuoli rutten ansluter Neapelbukten med Italien och körs för tillfället av 2 rederier. Medmar service kör upp till 5 gånger per dag med en resetid på runt 30 minuter när Caremar servicen kör upp till 4 gånger per dag med en resetid från 20 min.

Så det är kombinerat 63 överfarter som erbjuds vecka på Procida Pozzuoli rutten mellan Neapelbukten och Italien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Procida - Pozzuoli färjerederier

  • Medmar
    • 5 Avgångar per dag 30 min
    • Få pris
  • Caremar
    • 4 Avgångar per dag 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Procida Pozzuoli

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Procida Pozzuoli är en bil och 2 passagerare.

Procida guide

Procida är en ö i den Flegrianska ögruppen och ligger strax utanför kusten i Neapel i södra Italien. Ön ligger mellan Cape Miseno och ön Ischia. Ön är ca 4 kvadratkm stor och har en ojämn kust på 16 km. Öns högsta punkt är Terra Muratakullen som är 91 meter över havet. Ön har inte många sevärdheter, och verkar tyvärr försumma dem som den har. Detta kan vara frustrerande för resenärer, som råds att besöka ön för sin pittoreska, lite shabby charm istället för kulturella sevärdheter. Den mest pittoreska och charmiga platsen på ön Procida är Marina Corricella som är en tunn flisa av vatten som backas upp av en klippa gjord av fiskarhus. Bakom en lång fiskehamn, var husen byggda på och i berget i ett slags vertikal röra. Det finns flera barer och restauranger i Corricella, med bord snyggt utspridda längs vattnet.

Färjor till Ischia stannar i allmänhet vid Procida. Det finns både snabba och långsamma tjänster och vissa kör från en annan hamn i Neapel, som kallas Mergellina, vilket är praktiskt för det italienska järnvägsnätet. Procida trafikeras också av färjor från en närliggande stad på fastlandet kallad Pozzuoli.

Pozzuoli guide

Den italienska staden Pozzuoli är en gammal romersk by, grundade 10 km väster om Neapel av en grupp av exiler från den grekiska ön Samosoch därför den hette Dicearchia, "bra regering". Staden, som ligger på en udde som skjuter ut i havet, mellan Posillipo och Misenum, är idag den viktigaste centrum för Phlegrean Fields "Campi Flegrei". Stadens gynnsamma geografiska läge, dess historiska tradition av kurorten och resort och närvaron av antika romerska monument gör Pozzuoli till ett viktigt turist och affärsområde.. En av de största attraktionerna i staden är Macellum Pozzuoli som var marknadsbyggnaden av den romerska kolonin Pozzuoli. När först grävts ut i 18: e århundradet, upptäckten av en staty av Serapis ledde till byggnaden som misidentified som stadens Serapeion eller Serapistemplet.

Färjetrafik till Ischia, Casamicciola och Procida avvika från stadens hamn.


Undo edits