Positano
Amalfi
Färjor till Italien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Positano - Amalfi är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Positano till Amalfi

Positano Amalfi-linjen går mellan Italien och Italien och trafikeras för tillfället av 5 rederier. NLG kör upp till 5 gånger dag, Travelmar 6 gånger per dag, Positano Jet 4 gånger per dag, Seremar 14 gånger per vecka & Alilauro Gruson kör upp till 6 gånger vecka.

Det är totalt 18 avgångar dag på sträckan Positano Amalfi mellan Italien och Italien ombord 5 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Positano till Amalfi?

  Färjeresan från Positano till Amalfi tar ungefär 24m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Positano till Amalfi?

  Priserna för färjan mellan Positano - Amalfi varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 37 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Positano - Amalfi?

  5 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Positano och Amalfi, dessa är
  • NLG
  • Travelmar
  • Positano Jet
  • Seremar
  • Alilauro Gruson
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Positano - Amalfi?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Positano - Amalfi, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Positano - Amalfi?

  Ja, mellan Positano - Amalfi kan du resan utan bil med
  • NLG
  • Travelmar
  • Positano Jet
  • Seremar
  • Alilauro Gruson
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Positano - Amalfi?

  Nej, på denna sträcka kan du endast resa utan bil.
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Positano - Amalfi?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • NLG
  • Travelmar
  • Positano Jet
 • Vad är avståndet från Positano till Amalfi?

  Det är uppskattningsvis 6 sjömil mellan Positano och Amalfi.

Guide till Positano

Positano är en by som ligger på Amalfikusten i Kampanien, Italien. Byn är främst i en enklav på kullarna som leder ner till kusten. Den var en gång i tiden en rik maritim makt, och började det förra seklet som en fiskeby, och slutade som en populär och ganska chic semesterort, känd för sina hotell och butiker samt för de slingrande trappor som förbinder staden och de höga klipporna ovan. Varje tum av mark är prisade; byggnader staplade ovanpå varandra på branta sluttningar och öppna ytor är intensivt odlade med frukt och grönsaker som frodas i den bördiga vulkaniska jorden. I en region där klipporna sjunker direkt ner i havet, är Positano ovanligt på det sättet att det har ett par mörka och grusiga stränder. En del av stranden är inhägnat där du betalar för att använda en solsäng, men delar är en fri strand, där vem som helst kan lägga ner sina handdukar och njuta av vattnet. Det finns få riktigt billiga alternativ i Positano, men valet urvalet av restauranger är brett och det ska finnas något för alla. Restauranger kantar baksidan av stranden, men om stämningen är alltför bullrig för dig, bege dig uppåt till en tystare plats.

Från byns hamn går färjetrafik till Amalfi, Capri och Salerno.


Guide till Amalfi

Staden Amalfi är den största staden på Amalfikusten i provinsen Solerno i Italien. Staden ligger på golfen Solerno vid foten av Monte Cerreto och vid mynningen av en djup ravin. Staden, tillsammans med många andra städer längs Amalfikusten som Ravello och Positano har förklarats som världsarv av UNESCO. Staden nämns första gången i 600: e talet och strax efteråt fått betydelse som en sjömakt, handel om spannmål bland grannar, salt från Sardinien och slavar från det inre, och även timmer, i utbyte mot guld dinarer präglade i Egypten och Syrien, för att köpa de bysantinska sidentyger att det säljs vidare i väst. Amalfi har en lång historia av catering för besökare, med två före detta kloster omvandlas till hotell, Luna Convento i det andra decenniet av 1900-talet och den Cappuccini Convento på 1880-talet. Firade besökare till Amalfi ingår kompositören Richard Wagner och dramatikern Henrik Ibsen, som båda avslutade arbeten samtidigt vistas i Amalfi.

Säsongsbåtar ansluter orterna på Sorrentine och Amalfi kuster samt Pozzuoli, Ischia, Procida, Neapel, Torre Annunziata (till Pompeji), Ercolano (för Herculaneum), Capri, Salerno, Agropoli (för Paestum) och Palinuro på Cilento Coast.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.