Malta

Såhär bokar du färjor från Malta till Sicilien

Det finns 2 färjelinjer mellan Malta och Sicilien, vilket ger dig 17 överfarter per vecka att välja bland. Grimaldi Lines trafikerar 1 rutt, Valletta till Catania går 1 gång i veckan. Virtu Ferries trafikerar 2 rutter, Valletta till Catania går 4 gånger per vecka & Valletta till Pozzallo ca 12 gånger i veckan.

Eftersom restiden och antalet avgångar kan variera rekommenderar vi att du använder vårt bokningssystem för att få den senaste informationen om resor från Malta till Sicilien.

Malta-Sicilien-färjekarta

Klicka här för karta

Om Malta:

Malta är en liten och tätbefolkad ö-nation som består av en ögrupp av sju öar mitt i Medelhavet. Malta ligger direkt söder om Sicilien, öster om Tunisien och norr om Libyen. Malta är för närvarande det minsta EU-landet till befolkningen.

Varje år är befolkningen på Malta tredubblad på grund av tillströmning av turister som är landets främsta inkomstkälla.

De maltesiska öarna erbjuder klarblått vatten, avskilda vikar, sandstränder, medeltida muromgärdade, de fantastiska barockkyrkor och de rika palatsen som har skapat mycket historia om öarna.

Om Sicilien:

Sicilien är en självständig region i Italien och är den största ön i Medelhavet. Messina-sundet heter sundet som går mellan Sicilien och Italien. Palermo är öns huvudstad som ligger på den nordvästra kusten. Andra storta städer är Messina, Catania, Taormina och Syrakusa.
Sicilien har ett mycket bergigt landskap med ett medelhavsklimat. Vulkanen Etna, som ligger nära staden Catania är 10.900 meter hög, vilket gör den till den högsta vulkanen i Europa. Det är också en av världens mest aktiva vulkaner.
Sicilien är mycket känt för sitt rykte om maffia. Den första maffiaorganisationen som heter Cosa Nostra startade på Sicilien och det finns många amerikanska maffiabossar har sicilianskt påbrå.