COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Valletta - Pozzallo är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Valletta till Pozzallo färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Malta till Sicilien

Rederier som åker mellan Valletta och Pozzallo

    • 14 Sailings Weekly 1 hour 45 min
    • Get price

Färja från Valletta till Pozzallo

Valletta Pozzallo-rutten går mellan Malta och Sicilien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Virtu Ferries. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 45 minuter.

Färjetrafiken på Valletta Pozzallo-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Valletta

Valletta är Maltas huvudstad och ligger i centrala östra delen av ön och Vallettas halvö är har två naturhamnar; Marsamxett och Grand Harbour, som är Maltas största hamn som har ett antal kajer vid Marsa. Längs den gamla vågbrytaren vid stranden som byggdes av Manuel Pinto de Fonseca, finns nu en kryssningsfartygsterminal. Många av stadens byggnader är från 1600-talet och byggdes under regeringstiden, beställa av St John av Jerusalem, även känd som Malteserorden. Staden, som främst är i barockstil, har också spår av Mannerist, Neo-klassisk och modern arkitektur och effekterna av andra världskriget på staden syns tydligt med många ärr kvar - särskilt rivningen av The Royal Opera House. År 1980 förklarades Valletta som ett världsarv av UNESCO och är öns kulturella centrum med många kyrkor, palats och museer för turister att utforska.

Färjetrafik från hamnen avgår till Catania och Pozzallo.


Guide till Pozzallo

Den italienska staden Pozallo ligger på ön Sicilien, i Ragusa regionen. Stadens många besökare lockas till sina stränder som tilldelats Blå Flagg status som ett erkännande av deras vattenkvalitet, miljöutbildning och information, miljöledning och säkerhet. Kanske den bästa tiden att besöka staden är under 2: a och 3: e veckan i augusti när staden är värd för Ferr 'Agosto. Under denna period är det inte ovanligt att hitta många människor som festar och sover på stranden.

Några av Ragusa provinsen har förändrats dramatiskt under de senaste tjugo åren, till stor del på grund av turismen. Men många platser i Ragusa förblir oberörd av de två senaste århundradena, och atmosfären i den 18: e århundradet fortfarande genomsyrar dem. Branscher kan hittas i städerna Ragusa och Pozzallo där de två stora industriområden är belägna.

Staden är också en stor hamn med färjetrafik till Malta med en restid på cirka 90 minuter på en hög hastighet färja.