Färja från Valletta till Catania

Valletta Catania-rutten går mellan Malta och Sicilien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Grimaldi Lines trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 7 timmar när Virtu Ferries servicen kör upp till 8 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 15 min.

Det finns totalt 9 linjer att välja på vecka om du vill åka Valletta Catania-rutten mellan Malta och Sicilien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Valletta och Catania

  • Grimaldi Lines
    • 1 avgång(ar) per vecka 7 tim
    • Få pris
  • Virtu Ferries
    • 8 avgångar per vecka 4 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Valletta Catania

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Valletta Catania-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Valletta

Valletta är Maltas huvudstad och ligger i centrala östra delen av ön och Vallettas halvö är har två naturhamnar; Marsamxett och Grand Harbour, som är Maltas största hamn som har ett antal kajer vid Marsa. Längs den gamla vågbrytaren vid stranden som byggdes av Manuel Pinto de Fonseca, finns nu en kryssningsfartygsterminal. Många av stadens byggnader är från 1600-talet och byggdes under regeringstiden, beställa av St John av Jerusalem, även känd som Malteserorden. Staden, som främst är i barockstil, har också spår av Mannerist, Neo-klassisk och modern arkitektur och effekterna av andra världskriget på staden syns tydligt med många ärr kvar - särskilt rivningen av The Royal Opera House. År 1980 förklarades Valletta som ett världsarv av UNESCO och är öns kulturella centrum med många kyrkor, palats och museer för turister att utforska.

Färjetrafik från hamnen avgår till Catania och Pozzallo.

Guide till Catania

Catania ligger på den östra kusten av Sicilien, är Siciliens näst största stad och ligger på Joniska havet. I skuggan av vulkanen Etna, eller "A Muntagna" som lokalbefolkningen kallar det. Etna är ständigt närvarande och har i stor utsträckning format både historia och den faktiska förekomsten av Catania. Vid flera tillfällen förstörde vulkanutbrott staden, den mest förödande hände på 1700-talet. År 1669 täcktes Catania i lava och sedan bara 24 år senare år 1693 kom ytterligare en jordbävning som skakade staden ner till grunden. Beläget i utkanten av stadens torg, finns katedralen tillägnad St Agata, stadens skyddshelgon, som står på platsen för en 1100-tals kyrka som nästan helt förstördes under utbrottet. Dess ersättning är en mycket imponerande barockstruktur som innehåller några romerska kolonner som togs från amfiteatern. Dessa är inte de enda romerska elementen. Inuti fortsätter barocktema med flera utsmyckade kapell och en freskmålning av jordbävningen 1693. Bellini, Catania mest berömda son, är begravd här, liksom (i aska form) tre Aragonien kungar: Fredrik II, Ludvig och Fredrik III.