COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Valletta - Catania är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Valletta till Catania färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Malta till Sicilien

Rederier som åker mellan Valletta och Catania

  • 6 Sailings Weekly 4 hr 15 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Valletta till Catania

 • "Trevlig båtresa"

  En mycket trevlig färja stt åka med till Sicilien. God service och ljus miljö. Bussen var väl samordnad till Catania. (Vi fortsatte därifrån med tåg till Taormina för ett dygns vistelse. Taormina mycket vackert! ) återresan till Valetta fungerade mycket bra.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Valletta till Catania

Valletta Catania-rutten går mellan Malta och Sicilien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Virtu Ferries. Färjor avgår upp till 6 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar 15 minuter.

Färjetrafiken på Valletta Catania-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Valletta

Valletta är Maltas huvudstad och ligger i centrala östra delen av ön och Vallettas halvö är har två naturhamnar; Marsamxett och Grand Harbour, som är Maltas största hamn som har ett antal kajer vid Marsa. Längs den gamla vågbrytaren vid stranden som byggdes av Manuel Pinto de Fonseca, finns nu en kryssningsfartygsterminal. Många av stadens byggnader är från 1600-talet och byggdes under regeringstiden, beställa av St John av Jerusalem, även känd som Malteserorden. Staden, som främst är i barockstil, har också spår av Mannerist, Neo-klassisk och modern arkitektur och effekterna av andra världskriget på staden syns tydligt med många ärr kvar - särskilt rivningen av The Royal Opera House. År 1980 förklarades Valletta som ett världsarv av UNESCO och är öns kulturella centrum med många kyrkor, palats och museer för turister att utforska.

Färjetrafik från hamnen avgår till Catania och Pozzallo.


Guide till Catania

Catania ligger på den östra kusten av Sicilien, är Siciliens näst största stad och ligger på Joniska havet. I skuggan av vulkanen Etna, eller "A Muntagna" som lokalbefolkningen kallar det. Etna är ständigt närvarande och har i stor utsträckning format både historia och den faktiska förekomsten av Catania. Vid flera tillfällen förstörde vulkanutbrott staden, den mest förödande hände på 1700-talet. År 1669 täcktes Catania i lava och sedan bara 24 år senare år 1693 kom ytterligare en jordbävning som skakade staden ner till grunden. Beläget i utkanten av stadens torg, finns katedralen tillägnad St Agata, stadens skyddshelgon, som står på platsen för en 1100-tals kyrka som nästan helt förstördes under utbrottet. Dess ersättning är en mycket imponerande barockstruktur som innehåller några romerska kolonner som togs från amfiteatern. Dessa är inte de enda romerska elementen. Inuti fortsätter barocktema med flera utsmyckade kapell och en freskmålning av jordbävningen 1693. Bellini, Catania mest berömda son, är begravd här, liksom (i aska form) tre Aragonien kungar: Fredrik II, Ludvig och Fredrik III.