Valletta
Catania
Färjor till Sicilien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Valletta - Catania är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Valletta till Catania

Valletta Catania-rutten går mellan Malta och Sicilien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Virtu Ferries. Färjor avgår upp till 6 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar 15 minuter.

Färjetrafiken på Valletta Catania-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Valletta till Catania färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Malta till Sicilien
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Valletta till Catania?

  Färjeresan från Valletta till Catania tar ungefär 4h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Valletta till Catania?

  Priserna för färjan mellan Valletta - Catania varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 178 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Valletta - Catania?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Valletta och Catania, dessa är
  • Virtu Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Valletta - Catania?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Valletta - Catania, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Valletta - Catania?

  Ja, mellan Valletta - Catania kan du resan utan bil med
  • Virtu Ferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Valletta - Catania?

  Nej, på denna sträcka kan du endast resa utan bil.
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Valletta - Catania?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Virtu Ferries
 • Vad är avståndet från Valletta till Catania?

  Det är uppskattningsvis 100 sjömil mellan Valletta och Catania.

Så tycker våra kunder om Färjor från Valletta till Catania

 • "Trevlig båtresa"

  En mycket trevlig färja stt åka med till Sicilien. God service och ljus miljö. Bussen var väl samordnad till Catania. (Vi fortsatte därifrån med tåg till Taormina för ett dygns vistelse. Taormina mycket vackert! ) återresan till Valetta fungerade mycket bra.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Valletta

Valletta är Maltas huvudstad och ligger i centrala östra delen av ön och Vallettas halvö är har två naturhamnar; Marsamxett och Grand Harbour, som är Maltas största hamn som har ett antal kajer vid Marsa. Längs den gamla vågbrytaren vid stranden som byggdes av Manuel Pinto de Fonseca, finns nu en kryssningsfartygsterminal. Många av stadens byggnader är från 1600-talet och byggdes under regeringstiden, beställa av St John av Jerusalem, även känd som Malteserorden. Staden, som främst är i barockstil, har också spår av Mannerist, Neo-klassisk och modern arkitektur och effekterna av andra världskriget på staden syns tydligt med många ärr kvar - särskilt rivningen av The Royal Opera House. År 1980 förklarades Valletta som ett världsarv av UNESCO och är öns kulturella centrum med många kyrkor, palats och museer för turister att utforska.

Färjetrafik från hamnen avgår till Catania och Pozzallo.


Guide till Catania

Catania ligger på den östra kusten av Sicilien, är Siciliens näst största stad och ligger på Joniska havet. I skuggan av vulkanen Etna, eller "A Muntagna" som lokalbefolkningen kallar det. Etna är ständigt närvarande och har i stor utsträckning format både historia och den faktiska förekomsten av Catania. Vid flera tillfällen förstörde vulkanutbrott staden, den mest förödande hände på 1700-talet. År 1669 täcktes Catania i lava och sedan bara 24 år senare år 1693 kom ytterligare en jordbävning som skakade staden ner till grunden. Beläget i utkanten av stadens torg, finns katedralen tillägnad St Agata, stadens skyddshelgon, som står på platsen för en 1100-tals kyrka som nästan helt förstördes under utbrottet. Dess ersättning är en mycket imponerande barockstruktur som innehåller några romerska kolonner som togs från amfiteatern. Dessa är inte de enda romerska elementen. Inuti fortsätter barocktema med flera utsmyckade kapell och en freskmålning av jordbävningen 1693. Bellini, Catania mest berömda son, är begravd här, liksom (i aska form) tre Aragonien kungar: Fredrik II, Ludvig och Fredrik III.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.