Italien

Såhär bokar du färjor från Italien till Slovenien

Det finns 2 färjelinjer mellan Italien och Slovenien, vilket ger dig 7 överfarter per vecka att välja bland. Venezia Lines trafikerar 1 rutt, Venedig till Piran går 1 gång i veckan. Liberty Lines Fast Ferries trafikerar 1 rutt, Trieste till Piran går 6 gånger i veckan.

Eftersom restiden och antalet avgångar kan variera rekommenderar vi att du använder vårt bokningssystem för att få den senaste informationen om resor från Italien till Slovenien.

Italien-Slovenien-färjekarta

Klicka här för karta

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!

Om Slovenien:

Ett av de minsta länderna i Europa är Slovenien. Det är ett kustnära land i södra Centraleuropa som gränsar till Italien , Kroatien, Ungern, Österrike och Adriatiska havet.

Dagens Slovenien bildades den 25 juni 1991 på sin självständighet från Jugoslavien. Slovenien gick med Nato den 29 mars 2004 och Europeiska unionen den 1 maj 2004.

Landets huvudstad heter Ljubljanach som ligger mitt i Slovenien. Det är även en av Europas minsta huvudstäder.

Slovenien har en varierande natur med både alplandskap, en kort medelhavskust mot Adriatiska havet och mycket skog. Det är det tredje skogstätaste landet efter Finland och Sverige i hela Europa. Ungefär halva landet består av skog.

Slovenien är ett mycket kulturellt land som har historiska lämningar att besöka. Om man vill hålla sig riktigt aktiv finns det olika fritidsaktiviteter men kan prova på!