Trieste
Piran
Färjor till Slovenien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Trieste till Piran

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 5 avångar i veckan mellan Trieste och Piran. Sträckan mellan Trieste och Piran trafikeras av Liberty Lines Fast Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Trieste och Piran.

Tidtabeller Trieste till Piran

Färjor mellan Trieste och Piran avgår vanligtvis från Trieste, ca 08:00. Överfarten tar ungefär 1h 16m.

Färjepriser mellan Trieste och Piran

Priserna på en överfast från Trieste till Piran varierar oftast mellan 138kr och 442kr*. Genomsnittspriset är 304kr*. De billigaste priserna mellan Trieste och Piran är ca 83kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 304kr*. Genomsnittspriset för en bil är 1988kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Piran och Trieste?

Det är ungefär 16.3 miles (26.2km) eller 14.1 sjömil mellan Trieste och Piran.

Kan jag resa med bil mellan Trieste och Piran?

Nej, inga rederier erbjuder just nu att resa med bil mellan Trieste och Piran.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Trieste och Piran?

Ja, fotpassagerare kan resa med Liberty Lines Fast Ferries mellan Trieste och Piran.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Slovenien
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Trieste - Piran Sammanfattning av rutt
Land för avresa Italien
Destination Land Slovenien
Antal operatörer 1
Operatörer Liberty Lines Fast Ferries
Genomsnittligt pris 318 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 6
Genomsnittlig seglingstid 1h 17m
Snabbaste seglingstid 40m
Första färjan 08:00
Sista färjan 17:30
Avstånd 14 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Trieste till Piran?

Färjeresan från Trieste till Piran tar ungefär 40m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Trieste - Piran?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Trieste och Piran, dessa är
  • Liberty Lines Fast Ferries

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Trieste - Piran?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Trieste - Piran, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Guide till Trieste

Staden Trieste ligger i nordöstra Italien och ligger mot slutet av en smal landremsa mellan Adriatiska havet och Slovenien, strax sydost om Trieste. Stadens historia har varit starkt påverkad av dess läge vid Gulf de Trieste, med en kombination av latinska, slaviska och tyska kulturer. Staden har ett antal teatrar och har ett blomstrande kulturliv för besökare att njuta av. Teatrarna i staden inkluderar Opera Teatro Giuseppe Verdi, Politeama Rossetti, den slovenska teatern i Trieste, Teatro La Contrada och Teatro Miela. En populär attraktion i staden är Castello Miramare som byggdes mellan 1856 och 1860 och ligger vid vattnet ca 8 km från staden. Slottets trädgårdar är öppna för allmänheten och innehåller en mängd olika träd och två dammar, varav en är känd för sina svanar och den andra för sina lotusblommor. Det finns också ett annex och ett litet kapell där ett kors som gjorts av resterna av "Novara" hålls.

Hamnen har tillräckliga faciliteter och offentliga toaletter för passagerarna. Stazione Marittima passagerarterminal har en avgångslounge, kafé, toaletter, en närbutik och allmänna telefoner. Färjetrafik från hamnen avgår till Pula i Kroatien och Igoumenitsa i Grekland.


Guide till Piran

Ligger vid Adriatiska havets kust på golfen av Piran är den slovenska staden Piran anses vara en av de vackraste och även den äldsta i Slovenien. Stadens arkitektur liknar arkitektur i Venedig som inte är förvånande med tanke på de venetianarna styrde staden under flera århundraden. Staden började utvecklas i det 700.århundradet då Piran nämndes i historiska källor för första gången. Dess mästare förändrats genom århundradena med ökande inflytande i Venedig. År 1283 accepterade Piran auktoritet Venedig som varade fram till nedgången av den venetianska republiken i 1797. Efter att den föll under kontroll av Österrike fram 1918. Under perioden mellan de båda världskrigen detta territorium tillhörde Italien och senare till Jugoslavien och sedan Slovenien.

Färjor från stadens hamn avgår till Venedig i Italien.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.