Gran Canaria

Såhär bokar du färjor från Gran Canaria till Lanzarote

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Gran Canaria och Lanzarote som traffikeras av 3 färjerederier – Fred Olsen Express, Naviera Armas & Trasmediterranea. Las Palmas till Arrecife färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 3 timmar 45 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Gran Canaria Lanzarote överfarten mellan Las Palmas och Arrecife, då frekvens och restid kan variera.

Gran Canaria-Lanzarote-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Gran Canaria till Lanzarote

Om Gran Canaria:

Gran Canaria är den näst folkrikaste ön i Kanarieögruppen som ligger cirka 150 km utanför nordvästra Afrikas kust i Atlanten.

Gran Canaria är känd som en "miniatyrkontinent" på grund av det varierande klimatet och de olika landskap som finns med långa stränder och vita dyner med sand som gör en vacker kontrast med de gröna ravinerna och pittoreska byarna.

Gran Canaria är en strand-älskares dröm med en gemytlig atmosfär och taxfree-shopping. Men öns stärsta lockelse är dess underbara klimat som gör det till en idealisk destination året runt.

Om Lanzarote:

Kanarieön Lanzarote ligger ca 126 km utanför Afrikas kust och är den östligaste av alla Kanarieöar.

Liksom de andra Kanarieöarna har Lanzarote ett vulkanisk ursprung och många delar av ön verkar vara från en annan planet och beskrivs ofta som "lunar" eller "Martian".

Trots den vulkaniska naturen på ön har Lanzarote flera fantastiska vita stränder som de som finns på Playa Blanca och Papagayo.

Lanzarote har ett milt torrt klimat med genomsnittliga dagtid temperaturer från ca 21 ° C i januari till 29 ° C i augusti gör ön en perfekt året-runt destination.