Frankrike

Såhär bokar du färjor från Frankrike till Alderney

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Frankrike och Alderney som traffikeras av 1 färjerederi – Manche Iles Express. Dielette till Alderney färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 55 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Frankrike Alderney överfarten mellan Dielette och Alderney, då frekvens och restid kan variera.

Frankrike-Alderney-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Frankrike till Alderney

Om Frankrike:

Frankrike har varit en av världens populäraste turist destinationerna för många år och är en av de mångfaldigaste länderna i världen.

Med en variation av landskap, dess charmerande människor samt kulturella rikedom, är Frankrike en idealisk destination för semestersökare. Paris med dess ikoniska monument och Europas mest populära nöjespark samt Franska rivieran i sydost tar rubrikerna, med det finns massor annat att göra och se.

Oberoende om man söker efter en äventyrs semester, en spa paus, avslappning på stranden, slott skådning, shopping eller helt enkelt människor att titta på, kan man hitta allt i Frankrike. Och oberoende hur många gånger man besöker, hittar man alltid något att upptäcka.

Med dess centrala position i västra Europa, är Frankrike perfekta portgången med färja till de omgivande länderna samt medelhavs öarna och Engelska kanalen. Med många rederier som driver korsningar till och från Frankrike, har de destinationer som Storbritannien, Irland, Kanalöarna, Corsica, Sardinien samt norra Afrika.

Om Alderney:

Alderney är den tredje största ön av Kanalöarna som är en av de få orörda, fredliga, naturliga och lugna brittiska öarna.

Ön Alderney är 7,8 km² stor, vilket gör den till den tredje största ön av Kanalöarna, och har ca 2 400 invånare. Liksom sina grannar Guernsey och Jersey, har Alderney ett milt klimat och är självständigt med en egen regering.

Trots sin närhet till det franska fastlandet (12 km), Guernsey (37 km), Jersey (48 km) och Isle of Wight (97 km), har Alderney lyckats undvika den vanliga turismen.