Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Alderney

Alderney är den tredje sörsta av Kanalöarna, belägen 60 mil från södra kusten av Storbritannien och ungefär 8 mil från Frankrike, nära Cherbourg.

Alderney är inte en del av Storbritannien, men hör till "Bailiwick of Guernsey", en självstyrande brittisk krona besittning. Vilket betyder att det inte är en del av Europeiska Unionen, fastän det är föremål för Storbritanniens invandrings lagar. Den lilla ön har en folkmängd på ca. 2,000 människor, och har en landmassa på bara tre kvadratmil.

Alderney serveras av färjor från Dielette i Normandie, Frankrike som i sig själv är väl ansluten till de andra Kanalöarna, Irland samt England.

Ön är endast tre och en halv mil lång och en och en halv mil bred, att ta sig runt Alderney är inte mycket av en utmaning och måga besökare tar sig runt till fots eller med cykel. Dock finns det taxin samt biluthyrning på ön. Mer än 10 mil av vägar förbinder ön huvudsakliga stan St Anne med destinationerna runt om ön, och dessa är supplementerade med ett väl skött netvärk av vägar för cyklister samt promenerare.

Alderey har också tåg tjänster som följer en två mil lång kustlig rutt från färjeporten till fyren. Man kan också ta sig runt ön med järnvägar, som i sin egen rätt är något av en turist attraction, speciellt tack vare dess ovanliga begangnade vagnpark, som innehar föredetta tunnelbana vagner från Londons "underground" metron.

Som en tursit destination erbjuder Alderney ett brett urval av aktiviteter, inkluderande fågelskådning, fiske, cycling, segling och utforskning av öns historia samt kan man njuta av de spektakulära naturen. Alderneys turbulenta och dramatiska historia kan spåras genom många historiska byggnader och monument på ön, som erbjuder en spännande blandning av romerska,napoleanska och tyska arkitektur stilar.

Det finns flera guidade vandringar och turer runtom på ön, som verkligen ger liv till öns kultur samt arv och är populära bland besökare.

Alderney är också ansedd att vara en mycket viktig plats för vilda djur och växter, oc det är populärt bland fågelskådare året runt.

Besökare kan förvänta sig se lunnefåglar, stormsvalor, skarvar samt strandpipare, och ön är också hem för en ovanlig blonda igelkotts befolkning. Alderneys milda klimat är också perfekt för vildblommor, inkluderade orkideér, och stigarna i klipporna bjuder på fantastiska naturliga blommor.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

  • Manche Iles Express
    • Få pris

Rutter och hamnar i Alderney