Dielette
Alderney
Färjor till Alderney
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Dielette - Alderney är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Dielette till Alderney

Dielette Alderney-rutten går mellan Frankrike och Alderney. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Manche Iles Express. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 55 minuter.

Färjetrafiken på Dielette Alderney-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Frankrike till Alderney
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Dielette till Alderney?

  Färjeresan från Dielette till Alderney tar ungefär 55m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Dielette till Alderney?

  Priserna för färjan mellan Dielette - Alderney varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 0 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Dielette - Alderney?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Dielette och Alderney, dessa är
  • Manche Iles Express
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Dielette - Alderney?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Dielette - Alderney, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Dielette - Alderney?

  Ja, mellan Dielette - Alderney kan du resan utan bil med
  • Manche Iles Express
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Dielette - Alderney?

  Nej, på denna sträcka kan du endast resa utan bil.
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Dielette - Alderney?

  Nej, husdjur är inte tillåtna ombord på färjorna.
 • Vad är avståndet från Dielette till Alderney?

  Det är uppskattningsvis 0 sjömil mellan Dielette och Alderney.

Guide till Dielette

Hamnen i Dielette ligger i kuststaden Flamanville i Normandieregionen i nordvästra Frankrike. Hamnen ligger ungefär 75 km från Saint-Lo och 315 km från Paris. Dialette är en charmig seglingshamn och porten till Normandie för många Guernsey- och Alderneypassagerare. Denna lilla pittoreska hamnen har några trevliga hotell och restauranger. Beläget i ett sömnigt Normanskt jordbruksland - landet av cider, calvados och Camembert - är denna lilla hamn som har utvecklats under de senaste åren till en blomstrande småbåtshamn.

Övre Normandie (Haute-Normandie) består av de franska departementen Seine-Maritime och Eure, och nedre Normandie (Basse-Normandie) av departementen Orne, Calvados och Manche . Den tidigare provinsen Normandie bestod av dagens övre och nedre Normandie, samt små områden som numera är en del av departementen Eure-et-Loir, Mayenne och Sarthe. Namnet härrör från avvecklingen av territoriet av vikingar ("nordmännen") från 900-talet, och bekräftas av fördrag på 1000-talet. I ett och ett halvt sekel efter den normandiska erövringen av England år 1066, var Normandie och England förenade genom normanska och frankiska härskare.

Under sommaren går en snabbgående passagerarfärja från Dialette till Alderney och Guernsey med Manche Iles Express.


Guide till Alderney

Ön Alderney ingår i Bailwick of Guernsey och är den nordligaste av Kanalöarna. Alderney ligger ungefär 10 miles väster om den franska hamnstaden La Hague, på Cotentin halvön i Frankrike, och 20 miles från den nordöstra delen av ön Guernsey. Alderney liknar de övriga Kanalöarna då den har branta klippor som bryts av sträckor av sandstrand och dyner. Den högsta punkten är på den centrala platån av ön vid 296 meter över havet. Ön och dess omgivande öar har en rik flora och fauna. Träd är ganska sällsynta, eftersom många skars ned under 1700-talet för att driva fyrarna på Alderney och Casquets. De träd som finns kvar omfattar kålträd, på grund av det milda klimatet - missförstårs ofta som "palmer", men av liljefamiljen, och det finns några små skogar på ön. Lunnefåglar på Burhou och havssulor på Les ETACS precis utanför Alderney är en favorit för många besökare på ön.

Att ta sig till Alderney är lätt. Det finns regelbundna färjeförbindelser mellan Alderney och de övriga Kanalöarna, Frankrike och Poole på Englands sydkust.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.