COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Dielette - Alderney är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Frankrike till Alderney

Rederier som åker mellan Dielette och Alderney

    • 1 Sailing Weekly 55 min
    • Get price

Färja från Dielette till Alderney

Dielette Alderney-rutten går mellan Frankrike och Alderney. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Manche Iles Express. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 55 minuter.

Färjetrafiken på Dielette Alderney-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Dielette

Hamnen i Dielette ligger i kuststaden Flamanville i Normandieregionen i nordvästra Frankrike. Hamnen ligger ungefär 75 km från Saint-Lo och 315 km från Paris. Dialette är en charmig seglingshamn och porten till Normandie för många Guernsey- och Alderneypassagerare. Denna lilla pittoreska hamnen har några trevliga hotell och restauranger. Beläget i ett sömnigt Normanskt jordbruksland - landet av cider, calvados och Camembert - är denna lilla hamn som har utvecklats under de senaste åren till en blomstrande småbåtshamn.

Övre Normandie (Haute-Normandie) består av de franska departementen Seine-Maritime och Eure, och nedre Normandie (Basse-Normandie) av departementen Orne, Calvados och Manche . Den tidigare provinsen Normandie bestod av dagens övre och nedre Normandie, samt små områden som numera är en del av departementen Eure-et-Loir, Mayenne och Sarthe. Namnet härrör från avvecklingen av territoriet av vikingar ("nordmännen") från 900-talet, och bekräftas av fördrag på 1000-talet. I ett och ett halvt sekel efter den normandiska erövringen av England år 1066, var Normandie och England förenade genom normanska och frankiska härskare.

Under sommaren går en snabbgående passagerarfärja från Dialette till Alderney och Guernsey med Manche Iles Express.


Guide till Alderney

Ön Alderney ingår i Bailwick of Guernsey och är den nordligaste av Kanalöarna. Alderney ligger ungefär 10 miles väster om den franska hamnstaden La Hague, på Cotentin halvön i Frankrike, och 20 miles från den nordöstra delen av ön Guernsey. Alderney liknar de övriga Kanalöarna då den har branta klippor som bryts av sträckor av sandstrand och dyner. Den högsta punkten är på den centrala platån av ön vid 296 meter över havet. Ön och dess omgivande öar har en rik flora och fauna. Träd är ganska sällsynta, eftersom många skars ned under 1700-talet för att driva fyrarna på Alderney och Casquets. De träd som finns kvar omfattar kålträd, på grund av det milda klimatet - missförstårs ofta som "palmer", men av liljefamiljen, och det finns några små skogar på ön. Lunnefåglar på Burhou och havssulor på Les ETACS precis utanför Alderney är en favorit för många besökare på ön.

Att ta sig till Alderney är lätt. Det finns regelbundna färjeförbindelser mellan Alderney och de övriga Kanalöarna, Frankrike och Poole på Englands sydkust.