Jämför färjor från Egadiska öarna till Sicilien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Om Egadiska öarna

Egadiska öarna eller "egadi öarna", som de är lokalt kända som, är en skärgård bestående av små bergiga öar belägna i Medelhavet, endast en liten bit från italienska Siciliens nordvästra kust, täckande en total area av ungefär 38 kvadratkilometer.

Egadiska öarna består av Favignana (huvudön som också är den största och mest upptagna av öarna), Levanzo (liten och tyst) och Marettimo (ön belägen längst bort från fastlandet), till öarna hör också små öarna Formica och Maraone som hittas emellan Levanzo och fastlandet Italien.

Denna arkipelago är ett land av under och tack vare en låg befolkningsmängd och önskvärd klimat är egadiska öarna en perfekt plats för de som älskar lugn och ro och en oförorenad natur.

Med ett av de vackraste havsbotten i världen och en rikedom av mångfärgad flora och fauna kommer egadiska öarna garanterat att imponera dig.

För att komma bort från egadiska öarna med färja måste man åka till Sciclien eller fastlandet, beroende på vilken tid på året det är.

Om Sicilien

Sicilien är en självständig region i Italien och är den största ön i Medelhavet. Messina-sundet heter sundet som går mellan Sicilien och Italien. Palermo är öns huvudstad som ligger på den nordvästra kusten. Andra storta städer är Messina, Catania, Taormina och Syrakusa.
Sicilien har ett mycket bergigt landskap med ett medelhavsklimat. Vulkanen Etna, som ligger nära staden Catania är 10.900 meter hög, vilket gör den till den högsta vulkanen i Europa. Det är också en av världens mest aktiva vulkaner.
Sicilien är mycket känt för sitt rykte om maffia. Den första maffiaorganisationen som heter Cosa Nostra startade på Sicilien och det finns många amerikanska maffiabossar har sicilianskt påbrå.

Färjor från Egadiska öarna till Sicilien

Kundtjänst

CSBannerText