Färja från Marettimo till Marsala

Marettimo Marsala-rutten går mellan Egadiska öarna och Sicilien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Liberty Lines Fast Ferries. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 10 minuter.

Färjetrafiken på Marettimo Marsala-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Marettimo och Marsala

  • Liberty Lines Fast Ferries
    • 14 avgångar per vecka 1 timme 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Marettimo Marsala

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Guide till Marettimo

Marettimo är en italiensk ö som utgör en del av Egadiska öarna i Medelhavet väster om Sicilien. Ön är den näst största av de Egadiska öarna och har cirka 300 invånare, vilket ökar till omkring 700 på sommaren. Öns ekonomi bygger huvudsakligen på fiske, traditionella hantverk och turism. Ön var en viktig observationspunkt under romartiden, därav Casa Romana, där det var lätt att observera passerande sjötrafik. Sjövägarna mellan Italien och Nordafrika och Italien och Spanien (via Sardinien) passerade Marettimo. Det finns en väl restaurerad bysantinsk-Norman kyrka intill Casa Romana och flera imponerande grottor runt öns kust och många utmärkta ställen att bada i orörda vatten på den västra kusten som nås endast med båt.

Marettimo ligger cirka 40 minuter med bärplansbåt från Favignana, och en timme från Trapani.