Marettimo till Marsala färja

Marettimo Marsala rutten ansluter Egadiska öarna med Sicilien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Liberty Lines Fast Ferries. Det finns överfarter upp till 14 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 10 minuter.

Marettimo Marsala seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Marettimo - Marsala färjerederier

  • Liberty Lines Fast Ferries
    • 14 Avgångar per vecka 1 timme 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Marettimo Marsala

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Marettimo guide

Marettimo är en italiensk ö som utgör en del av Egadiska öarna i Medelhavet väster om Sicilien. Ön är den näst största av de Egadiska öarna och har cirka 300 invånare, vilket ökar till omkring 700 på sommaren. Öns ekonomi bygger huvudsakligen på fiske, traditionella hantverk och turism. Ön var en viktig observationspunkt under romartiden, därav Casa Romana, där det var lätt att observera passerande sjötrafik. Sjövägarna mellan Italien och Nordafrika och Italien och Spanien (via Sardinien) passerade Marettimo. Det finns en väl restaurerad bysantinsk-Norman kyrka intill Casa Romana och flera imponerande grottor runt öns kust och många utmärkta ställen att bada i orörda vatten på den västra kusten som nås endast med båt.

Marettimo ligger cirka 40 minuter med bärplansbåt från Favignana, och en timme från Trapani.