Färja från Capri till Sorrento

Capri Sorrento-linjen går mellan Neapelbukten och Italien och trafikeras för tillfället av 3 rederier. SNAV kör upp till 17 gånger dag, NLG 5 gånger per dag & Alilauro kör upp till 10 gånger dag.

Det är totalt 32 avgångar dag på sträckan Capri Sorrento mellan Neapelbukten och Italien ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Capri och Sorrento

 • SNAV
  • Avgår 17 gånger per dag 20 min
  • Få pris
 • NLG
  • Avgår 5 gånger per dag 20 min
  • Få pris
 • Alilauro
  • Avgår 10 gånger per dag 20 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Capri Sorrento

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Capri Sorrento-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Capri

Capri är en italiensk ö belägen i Tyrrenska havet utanför Sorrentohalvön. Ön är ett populärt turistmål med många besökare som tar en dagstur från närliggande Neapel och Sorrento på italienska fastlandet. Besökare på ön kan koppla av på öns stränder eller observera öns djurliv som omfattar vaktlar, rödhake, pilgrimsfalkar, morkullor, koltrastar, geckoödlor, röd guldfisk, havsål, sargos, havsabborrar, mullusfisk och den blå ödlan av Faraglioni . Sevärdheter på ön inkluderar Villa San Michelle som ligger på toppen av den feniciska trappan på en höjd av 327 meter över havet. Villan har panoramautsikt över staden Capri och dess hamn, Sorrentine halvön och Mount Vesuvius.

Ön har två hamnar: Marina Piccola och Marina Grande. Ön är tillgänglig med färja eller flygbåten från Neapel, Sorrento, Positano och Amalfi. Båtar tenderar att ankomma till ön på morgonen och avgår efter lunch. Färjan tar ca 80 minuter och flygbåten runt 40 minuter från Neapel. Restiderna från Sorrento är cirka 40 minuter med färja och 20 minuter med flygbåt. Båtarna stannar vid Marina Grande, där en linbana går upp till Capri stad. Från Anacapri, tar en stollift passagerare till toppen av ön.

Guide till Sorrento

Den italienska staden Sorrento är en enormt populär semesterort som har ett avundsvärt kustnära läge. Staden lyckas klara sig bra med tillströmningen av turister varje sommar återstående överraskande gentil och rofylld. Sorrento är mycket en sofistikerad stad och detta återspeglas i kvaliteten på turismrelaterade varor säljs i de lokala presentbutiker med de flesta souvenirer tenderar att vara av en ganska hög standard. En av de äldsta landmärken i staden är Duomo (katedralen) som dominerar Sorrento skyline och står stolt längs Corso Italia. Beläget på Piazza San Antonio ligger Basilica di San Antonino en annan populär attraktion som är den 15: e-talet Sedil Dominova och Villa Comunale s Chiesa di San Francesco som är känd för sina lysande 1400-tals kloster. Alternativt bör besökarna betala ett besök på Piazza della Vittoria vilket ligger nära Marina Grande och samtidigt synpunkter från Sorrentos Bay Front här kanske inte riktigt slåss med dem från Villa Comunale är de fortfarande ganska speciella och väl värt smaka.

Från stadens hamn, kan färjor tas till Capri Neapel och till Castellammare di Stabia.