Färja från Bastia till Livorno

Bastia Livorno-rutten går mellan Korsika och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Corsica Ferries trafikerar den här sträckan upp till 11 gånger per vecka med en restid på runt 4 timmar 30 minuter när Moby Lines servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 30 min.

Det finns totalt 18 linjer att välja på vecka om du vill åka Bastia Livorno-rutten mellan Korsika och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Bastia och Livorno

  • Corsica Ferries
    • 11 avgångar per vecka 4 tim 30 min
    • Få pris
  • Moby Lines
    • 7 avgångar per vecka 4 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Bastia Livorno

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Bastia Livorno-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Bastia

Bastia är en stad i Haute-Corse-området i Frankrike och ligger på den nordöstra delen av ön Korsika. I staden finns också huvudhamnen på ön och är öns största handelsstad. Staden har tre olika hamnar. Den gamla hamnen ("Vieux Port") ligger i en trång vik och används mest för fiskebåtar och fritidsbåtar. Lite längre norrut ligger handelshamnen och norr om den ligger Toga marina som används för större segelbåtar och yachter.

Sevärdheter i Bastia är t.ex. Korsika museumet, det f.d. palatset för de genoesiska guvernörerna, som nu är ett museum med korsisk etnografi, och fortet med sitt 1500-tals klocktorn och som erbjuder en fantastisk utsikt över den gamla hamnen, Terra Vecchia, berget och kusten.

Hamnen i Bastia har förbindelser till fastlandet i Frankrike (Marseille, Nice och Toulon) och Italien (Genua, La Spezzia, Livorno, Piombino, Savona och Portoferraio).

Guide till Livorno

Den italienska staden Livorno är en viktig hamnstad på västkusten av Italien. Många kryssningsfartyg besöker Livorno eftersom det är den maritima inkörsporten till regionen Toscana. Staden är också en viktig färjeterminalen. Många turister besöker Livorno på väg till Toscana främsta turistmålen i Florens, Pisa, Lucca och Siena. Livorno utformades som en "Ideal stad" under den italienska renässansen, då den styrdes av storhertigen av familjen Medici. Stora kompletteringar utformades av arkitekten Bernardo Buontalenti i slutet av 1600-talet. Medici hamnen förbisågs och försvaras av torn och fästningar som leder till centrum. Liksom många italienska städer, har Livorno en gång omgivet av stadsmuren som byggdes för att skydda sina medborgare mot inkräktare. Många av dessa gamla murarna är fortfarande intakt idag och är väl värda ett besök.

Hamnen har moderna faciliteter inklusive rullstolsramper och toaletter och duschmöjligheter för resenärer. Det har också barer, restauranger, informationspassagerar service kiosker, konferenscenter, banker och många ytterligare tjänster. Från hamnen finns det färjeförbindelser till Bastia, Olbia, Golfo Aranci, Cagliari och Tunisien.