Amalfi
Positano
Färjor till Italien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Amalfi - Positano är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Amalfi till Positano

Amalfi Positano-linjen går mellan Italien och Italien och trafikeras för tillfället av 5 rederier. NLG kör upp till 5 gånger dag, Travelmar 8 gånger per dag, Positano Jet 5 gånger per dag, Seremar 7 gånger per vecka & Alilauro Gruson kör upp till 6 gånger vecka.

Det är totalt 20 avgångar dag på sträckan Amalfi Positano mellan Italien och Italien ombord 5 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Amalfi till Positano?

  Färjeresan från Amalfi till Positano tar ungefär 19m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Amalfi till Positano?

  Priserna för färjan mellan Amalfi - Positano varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 38 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Amalfi - Positano?

  5 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Amalfi och Positano, dessa är
  • NLG
  • Travelmar
  • Positano Jet
  • Seremar
  • Alilauro Gruson
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Amalfi - Positano?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Amalfi - Positano, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Amalfi - Positano?

  Ja, mellan Amalfi - Positano kan du resan utan bil med
  • NLG
  • Travelmar
  • Positano Jet
  • Seremar
  • Alilauro Gruson
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Amalfi - Positano?

  Nej, på denna sträcka kan du endast resa utan bil.
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Amalfi - Positano?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • NLG
  • Travelmar
  • Positano Jet
 • Vad är avståndet från Amalfi till Positano?

  Det är uppskattningsvis 6 sjömil mellan Amalfi och Positano.

Guide till Amalfi

Amalfi är en stad och kommun i provinsen Salerno, som ligger i regionen Campania, Italien, på Gulf of Salerno. Den är belägen vid en djup ravin och Monte Cerreto (1315 m) och omgiven av dramatiska klippor och kustmiljö. Amalfi är huvudorten på kusten som den ligger vid, som heter Costiera Amalfitana (Amalfikusten), och är idag en viktig turistdestination tillsammans med andra städer på samma kust, såsom Positano, Ravello m.fl. Amalfi är en utvald UNESCO världsarvplats.

På toppen av trappan finns Sankt Andrews katedral (Duomo) med utsikt över Piazza Duomo, hjärtat av Amalfi. Katedralen byggdes på 1000-talet och insidan utsmyckades i sen barockstil med ett nav och två mittgångar som är avdelade med 20 kolumner. Fasaden är i bysantisk stil och är utsmyckad med olika målningar av helgon, bl.a. en stor freskomålning av Sankt Andrew.

Amalfikusten är känd för sin produktion av Limoncello likör och området är känt för sin citronodling. Citronerna som växer i regionen är långa och åtminstone dubbelt så stora som vanliga citroner, med ett tjockt skal och sött och saftigt fruktkött med många kärnor. Det är vanligt att se citroner växa i terassträdgårdarna längs med hela Amalfikusten mellan februari och oktober.


Guide till Positano

Den vackra italienska staden Positano ligger längs Italiens berömda Amalfikusten och anses av många turister att vara en av de mest pittoreska av alla Italiens kustorter. Besökare till Positano bör ha i åtanke att staden har många branta gator och mer än sin beskärda del av trappor, med många pastellfärgade hus proppfull på sluttningen intill stranden, konkurrerande med varandra för bästa havsutsikt. Även turismen har vuxit till att bli ganska integrerad till Positano, gör staden klarar av att behålla delar av sitt förflutna, då det var lite mer än en liten fiskeby. Staden är onekligen mycket speciell, unik och "riktiga" del av Kampanien, som ståtar med dramatiska klippnära vägar, populära beachfronts och några av de allra bästa vyer som du någonsin kommer att uppleva. Bortsett från stränder och vattensporter, andra attraktioner inkluderar kryssningar längs Amalfikusten, den mycket vackra bukten Salerno, och ett urval av vandringsleder, med en mycket tilltalande klippa sida vägen ansluter Spiaggia Grande och Spiaggia del Fornillo stränder.

Färjor till Amalfi, Capri och Salerno avgår från stadens hamn.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.