Tyvärr finns inte Ventspils - Travemünde tjänsten längre tillgänglig.
...

Färjor till Ventspils - Travemünde

Ventspils - Travemünde rutten traffikerades av Stena Line.

Ventspils - Travemünde rutten traffikeras inte längre och det finns inga direkta färjealternativ för överfarter mellan Lettland och Tyskland heller. Sök gärna igenom våra rutt, hamn, destination och färjerederisidor för att se om det finns några andra alternativ eller följ länkarna på den här sidan för mer information.

Du kan också boka biljetter för tusentals andra rutter från vår sökbox.

Guide till Ventspils

Ventspils är en stad som ligger i nordvästra Lettland i den historiska regionen Kurland och är den 6:e största staden i landet. Den ligger på floden Venta och på Östersjökusten och är känd för sina stora konserter, festivaler och många andra fritids- och kulturevenemang som lockar tusentals besökare varje år. Under vintern är staden värd för prisutdelningen av det lettiska Radioprogrammet "Musical Bank" och den TV-sända nationella uttagningen till Eurovision Song Contest. Staden är också värd för den sista konserten av den lettiska popmusiksomröstningen "The Musical Hits" i Renkis Garden i juli varje år. Den andra helgen i juli håller staden också firandet av Sea Festival och första helgen i augusti besöker tusentals människor staden för att delta i den årliga stadsfestivalen. För familjer, har Ventspils Adventure Park en skidbacke, ett repspår, bob, BMX spår, studsmattor, Kiiking gungor och annan underhållning.

Stadens hamn är isfri och driver färjetrafik till Sverige och Tyskland.

Guide till Travemünde

Den tyska staden Lübeck är känd för sina många gotiska byggnader och sin goda marsipan. Den kanske mest ikoniska sevärdheten är den medeltida stadsporten "Holstentor", uppförd runt 1464-1478, som består av två torn förbundna med en valvbågsport mellan dem. Bakom stadsporten väntar en stad full av medeltida charm och mängder av historiska byggnader som sen mitten av 80-talet gett Lübeck en plats på Unescos världsarvslista. De flesta sevärdheterna återfinns i gamla stan, eller 'aldstadt' som det heter på tyska.

Den stora Östersjöhamnen ligger i stadsdelen Travemünde, som med sin långa strandpromenad och sandstrand är ett populärt resmål bland badsugna turister.
Runtomkring Lübeck finns många turistattraktioner och kända landmärken. Av särskilt intresse är det 800 år gamla rådhuset (Rathaus), den vackra domkyrkan Lübecker Dom som dateras till 1100-talet, den magnifika herrgården Schloss Rantzau samt Tysklands äldsta sjukhus, Heiligen Geist, som grundades 1227.