COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varberg - Grenå är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Varberg till Grenå färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Danmark

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Varberg och Grenå

  • 14 Sailings Weekly 4 hr 15 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Varberg till Grenå

 • "Resa till Grenå"

  Dett var en trevlig resa. Dessutom billigare om man bokar biljetten med directferries.

  'Stena Nautica' travelled on Stena Nautica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "sittplats"

  Restaurangen är (fullt förståeligt) stängd på den riktigt sena färjeturen vilket bl.a. innebär att antalet tillgängliga sittplatser minskar. Det märks! Mitt i natten är man trött och behöver hyfsade sittplatser. Fixa fler !!! Människor ska inte behöva sitta på golvet.

  'Stena Nautica' travelled on Stena Nautica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevligt"

  Bra service och trevlig personal som finns alltid tillgänglig.

  'Stena Nautica' travelled on Stena Nautica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "En bra resa!"

  Vi är jättenöjda med resan Varberg-Grenå. Lagomt stor båt, bra aktiviteter för barnen som kom med jämna mellanrum gjorde att resan inte kändes så lång. Frukostbuffén där barn äter gratis känns toppen, vilket gjorde att vi inte behövde äta det första vi gjorde när vi kom till Danmark utan kunde fortsätta några timmar i bilen. Kan verkligen tänka mig att åka den sträckan/båten igen!

  'Stena Nautica' travelled on Stena Nautica

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Varberg till Grenå

Varberg Grenå-rutten går mellan Sverige och Danmark. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar 15 minuter.

Färjetrafiken på Varberg Grenå-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Varberg

Varberg ligger i Hallands län på Sveriges västkust, söder om Göteborg. Halland är känt för sina typiskt västkustska sandstränder som övergår i mer stenig terräng när man åker norrut in i Bohusläns skärgård.
Men efter bara 20 minuters bilresa inåt landet finner man ett förtrollande landskap av böljande kullar med sjöar och skogar som står i bjärt kontrast till de flackare kustområdena. Varberg är ett populärt resmål under sommaren då semesterfirare från landets alla hörn flockas hit. Den mest populära sevärdheten är Varbergs fästning som uppfördes i slutet av 1200-talet och som under flera hundra år fungerade som fängelse. Fästningen har byggts ut i flera omgångar under sin nära tusenåriga historia och består därför av flera olika byggnader. Radiostationen i Grimeton strax utanför Varberg är klassat av UNESCO som ett världskulturarv och kan besökas under sommaren.

Från stadens hamn avgår 14 färjor varje vecka till Grenå med en restid på ca 4 timmar och 15 minuter.


Guide till Grenå

Den danska hamnstaden Grenå ligger på Jyllands östkust och är regionens största stad. Mitt i staden finner man Grenåkyrkan som har en av landets vackraste orglar samt ett unikt klockspel med 42 bronsklockor och är väl värt ett besök. I staden hittar du också Kattegatcentret som är ett akvarium med stora hajar och fokus på nordisk saltvattensfisk, samt det kulturhistoriska muséet Museum Østjylland.
En annan populär attraktion är den 5 km vackra sandstranden som är kantad med pittoreska stugor som går att hyra.
Det finns färjeförbindelser från Grenå till Varberg i Sverige samt den danska ön Anholt. Färjeterminalen är centralt belägen och öppnar en timme före avgång. Biljetter köper man på andra våningen, och det är även där man går ombord på färjan om man reser utan bil.