Varberg till Grenå färja

Varberg Grenå rutten ansluter Sverige med Danmark. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Stena Line. Det finns överfarter upp till 14 gånger vecka med en resetid från ca 4 timmar 15 minuter.

Varberg Grenå seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Varberg till Grenå färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Danmark sida.

Varberg - Grenå färjerederier

 • Stena Line
  • 14 Avgångar per vecka 4 tim 15 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Varberg Grenå

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Varberg Grenå är en bil och 2 passagerare.

Varberg Grenå färja recensioner

 • "Resa till Grenå"

  Dett var en trevlig resa. Dessutom billigare om man bokar biljetten med directferries.

  'Lone' reste Varberg Grenå med Stena Line på Stena Nautica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "sittplats"

  Restaurangen är (fullt förståeligt) stängd på den riktigt sena färjeturen vilket bl.a. innebär att antalet tillgängliga sittplatser minskar. Det märks! Mitt i natten är man trött och behöver hyfsade sittplatser. Fixa fler !!! Människor ska inte behöva sitta på golvet.

  'Margareta' reste Varberg Grenå med Stena Line på Stena Nautica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "En bra resa!"

  Vi är jättenöjda med resan Varberg-Grenå. Lagomt stor båt, bra aktiviteter för barnen som kom med jämna mellanrum gjorde att resan inte kändes så lång. Frukostbuffén där barn äter gratis känns toppen, vilket gjorde att vi inte behövde äta det första vi gjorde när vi kom till Danmark utan kunde fortsätta några timmar i bilen. Kan verkligen tänka mig att åka den sträckan/båten igen!

  'Sofia' reste Varberg Grenå med Stena Line på Stena Nautica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Varberg till Grenaa"

  Bra resa, kan inte hitta något fel. Maten var lite dyr men allting var fantastiskt.

  'Nicholas Watkins' reste Varberg Grenå med Stena Line på Stena Nautica

  Lӓs mer Läs mindre

Varberg guide

Varberg är en stad som ligger i Hallands län i Sverige. Staden, tillsammans med resten av regionen i Halland, är känd för sina typiska västkusten sandstränder som övergår i mer stenig terräng när du åker norrut in i den bohuslänska skärgården och så långt norrut som Nordkap. Bara en 20 minuters bilresa inåt landet är det ett helt annat landskap. Här kommer du till ett förtrollande landskap av böljande kullar med sjöar och skogar i motsats till de flackare kustområdena. Varberg är ett populärt resmål under sommaren med många besökare från övriga Sverige som har sin semester där. Varbergs fästning är dess mest anmärkningsvärda historiska byggnad, främst på grund av sin storlek eftersom den inte har någon arkitektonisk enhetlighet. Den byggdes först som ett slott 1280, med nya delar byggs till i omgångar. Nära Varberg finns VLF sändare Grimeton, en intressant radioteknisk anläggning och klassificerat av UNESCO som ett världskulturarv och kan besökas under sommaren.

Från stadens hamn finns 14 färjelinjer varje vecka till Grenå med en överfart på ca 4 timmar och 15 minuter.

Grenå guide

Den danska staden Grenå är en hamnstad som ligger på den östra kusten av Jyllands halvö och är regionens största stad. Grenåkyrkan på torget har denfinaste orgeln och ett klockspel med 42 bronsklockor och är väl värt ett besök. I staden hittar du också på Kattegat, ett akvarium som ligger vid havet med stora hajar och fokus på nordiskt saltvattenfisk och Museum Osjylland-Grenå i staden. Promenara genom stan så kommer du att se många konstverk på bildskärm. En annan populär destination i staden är det den 5 km sandstrand tillsammans med de många vackra stugor som är tillgängliga att hyra.

Grenå är ansluten med färja till Varberg i Sverige och på ön Anholt. Färjeterminalen ligger nära centrum i Grenå och öppnar en timme före färjor avgång. Du kan köpa biljetter på nivå 2 som också är där du går ombord på färjan om du reser utan bil.