Tunis till Genua färja

Tunis Genua rutten ansluter Tunisien med Italien och körs för tillfället av 2 rederier. Grandi Navi Veloci service kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid på runt 24 timmar när CTN Ferries servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 20 tim.

Så det är kombinerat 6 överfarter som erbjuds vecka på Tunis Genua rutten mellan Tunisien och Italien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Tunis till Genua färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Tunisien till Italien sida.

Tunis - Genua färjerederier

  • Grandi Navi Veloci
    • 3 Avgångar per vecka 24 tim
    • Få pris
  • CTN Ferries
    • 3 Avgångar per vecka 20 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Tunis Genua

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Tunis Genua är en bil och 1 passagerare.

Tunis guide

Tunis är den största staden i Tunisien och dess huvudstad och ligger på en stor medelhavsvik, Bottniska Tunis, bakom sjön Tunis och hamnen i La Goulette. UNESCO-världsarvet i Karthago, kanske en av de viktigaste arkeologiska platserna som någonsin hittats, ligger cirka 12 km från Tunis. Många artefakter och platsen för den antika staden har grävts fram inklusive tidiga puniska artefakter och romerska, bysantinska och vandalbyggnader. Staden har en eklektisk blandning av arkitektoniska stilar, breda gator och smala gränder som ibland genomkorsas av spårvägar.

Även om de gamla stenmurarna från 900-talets Medina inte längre finns kvar så har de smala gatorna, moskéerna, souks och historiska strukturer som finns kvar också förklarats som världsarv av UNESCO. Det finns ett antal festivaler som hålls i staden varje år och den största är Karthago International Festival som äger rum under juli och augusti. Festivalen, som grundades 1964, lockar besökare från hela världen och mycket av den hålls i den gamla amfiteatern i Kartago och har uppträdanden av sångare, musiker, skådespelare, dansare och visar filmer på utomhusskärmar.

Genua guide

Den italienska hamnstaden Genua ligger i regionen Ligurien i landet vid Medelhavet. Det är en av de största i Europa och lindar Genuas historiska centrum i en labyrint av gränder (Caruggi) som öppnar sig oväntat på små torg; - lever i gränderna, där dofter, smaker och kulturer har kombinerats genom historien. I denna täta stadslandskap, där fönstren är så nära att de nästan nuddar varann, arkitektoniska stilar är skiktade över varandra, med en medeltida mur som fungerar som bas för en 1400-talsbyggnad och gotiska loggior blir trendiga barer: det här är en plats där det förflutna utgör grunden för den nuet.

Ombyggd av Renzo Piano 1992 har Genuas gamla hamnområde nu blivit ett mecka för turister, som besöker det för att njuta av en aperitivo, äta, shoppa, ta en tur på bio, åka skridskor, eller ta ett dopp i poolen. I slutet av piren, hem till Magazzini del Cotone, med stadens Lanterna (fyr) som stiger upp i närheten, kan du beundra Genua och dess vik i all sin skönhet. Kullarna bildar en bakgrund till denna imponerande panorama, färgglada på dagen och lyser upp på natten.

Färjeterminalen ligger i Calata Chiappella, mellan Ponte Assereto och Ponte Colombo. Från hamnen avgår färjorna främst till Sardinien, Sicilien, Korsika, Spanien, Tunisien och Marocko. Färjeterminalen ligger på många nivåer och är tillgänglig med rullstol. På den översta nivån, har terminalen väntrum och ett stort shoppingcenter.