Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Så här hittar du till Trapani hamn

 • Trapani hamn med bil

  Trapani ligger på västra sidan av Sicilien. Från Palermo, följ A29 eller från Marsala ta SS115, ankom till Trapani på 'Via Scorrimento Villa Rosina', sedan 'Via Libica' och följ anvisningar till hamnen. Hamnen ligger på Piazza Garibaldi, i slutet av Via Ammiraglio Staiti.

 • Trapani hamn med tåg

  Trapani järnvägsstation är ca 2 km från hamnen. Järnvägsstationen är på Palermo linje och kan nås från de flesta större städer.

 • Trapani hamnadress

  Viale Regina Elena, 104 91100 Trapani (Sicilia), Italien

 • Trapani övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Trapani färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Trapani övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!

Trapani färjetjänster

Guide till Trapani

Guide till Trapani

Trapani är en stad på västra kusten av Sicilien i Italien. Den är huvudstaden i provinsen Trapani. Det antika namn för Trapani var Drepanon eller Drepana, det grekiska ordet för "skära", på grund av formen på sin hamn som kröker ut i Medelhavet. Staden byggdes för att tjäna som hamn av den närliggande staden Erice (Eryx), som har utsikt det från Monte San Giuliano. Två antika legender berättar om mytiska ursprung för staden. I den första legenden berodde Trapani från skäran fallit ur händerna på det välstånd gudinnan Demetra medan hon söker för sin dotter Persefone, som hade blivit kidnappad av Hades. Den andra myten har Saturnus, gud i himlen, som urtagen sin far Kronos med en skära som faller i havet, skapade staden. I forna tider Saturnus var Gud-beskyddare Trapani. Idag Saturnus staty står i en piazza i centrum av staden.

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.