Färja från Thira till Kythnos

Thira Kythnos-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Zante Ferries trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 7 timmar 20 minuter när SeaJets servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 6 tim 40 min.

Det finns totalt 2 linjer att välja på vecka om du vill åka Thira Kythnos-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Thira och Kythnos

  • Zante Ferries
    • 1 avgång(ar) per vecka 7 tim 20 min
    • Få pris
  • SeaJets
    • 1 avgång(ar) per vecka 6 tim 40 min
    • Få pris

Guide till Kythnos

Den grekiska ön Kythnos, även kallad "Thermia" på grund av dess varma källor, ligger mycket nära Attika och förblir en av de mindre besökta öarna i Kykladerna. Öns hamn (Merihas) och kapital (Hora) samt Loutrá och Dryopida ligger i norra delen av ön. I söder är det bara de områden genom bukten Ayios Dimitrios och Panayia Canala bebodda. Det är där ett känt kloster ligger i en tallskog.

Kythnos är definitivt platsen för termisk turism. Ett modernt spa är i drift i Loutrá, med två varma källor i området. Följande källor ha varit kända för sina terapeutiska effektivitet sedan urminnes tider, det vill säga våren Ayioi Anargyroi, inuti spa-anläggningar, och våren Kaukasus där temperaturen på vattnet når 52C.

Färjetrafik från Kythnos avgår till hamnen i Pireus eller till hamnen i Lavrio. Överfarten till Piraeus tar ca 3 timmar med konventionell färja och cirka en timme med höghastighetsfärja. Resetiden till Lavrio tar ca 2 timmar. Kythnos är också ansluten till sjöss med öarna Serifos, Sifnos, Milos, Santorini, Sikinos, Folegandros och Kea.