Färja från Scrabster till Stromness

Scrabster Stromness-rutten går mellan Skottland och Orkney-öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Northlink Ferries. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 30 minuter.

Färjetrafiken på Scrabster Stromness-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Scrabster och Stromness

  • Northlink Ferries
    • Avgår 3 gånger per dag 1 timme 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Scrabster Stromness

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Scrabster Stromness-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Scrabster

Scrabster är en liten stad belägen på Thurso Bay i Caithness på Skottlands nordkust. Staden ligger cirka 2 km från Thurso, 26 km från Wick och 180 km från Inverness. Under andra världskriget var Scrabsters hamn basen för en färjeoperation startad för att frakta militära sprängämnen till Scapa Flow. Stadens hamn spelar en viktig roll inom ekonomi, eftersom det är en viktig hamn för fiskeindustrin. Scrabster är den nordligaste hamnen på skotska fastlandet och i flera decennier var hamnen valet för den brittiska drottningen och hennes familj när de stigit av Royal Yacht Britannia i augusti varje år för att besöka drottningmodern i hennes fritidshus, Castle of Mey, 17 km från Scrabster. Idag kan besökarna följa i deras fotspår, eftersom slottet är öppet för besökare.

Färjor från hamnen avgår till Stromness på Orkneyöarna.

Guide till Stromness

Beläget i sydvästra Orkney, i Skottland, är Stromness, en stad och hamn som är centrerad kring sin huvudgata som kännetecknas av hus och butiker som byggts av lokal sten. Staden går tillbaka till omkring 1600-talet där register visar att ett värdshus var beläget på platsen för den nuvarande staden. Staden växte i betydelse under 1700-talet då England var i krig med Frankrike. Hamnen och kajerna finns på norra sidan av staden och betjänas av en ny kusttillfartsväg som håller trafiken till ett minimum i de norra delarna av staden. Detta område erbjuder fin utsikt över Stromness. En färjelinje från Stromness till det skotska fastlandet via hamnen i Scrabster avgår så många som tre gånger om dagen och resan tar cirka 1 timme och 30 minuter.