Färja från Sark till Jersey

Sark Jersey-rutten går mellan Sark och Jersey. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Manche Iles Express. Färjor avgår upp till 4 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 10 minuter.

Färjetrafiken på Sark Jersey-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Sark och Jersey

  • Manche Iles Express
    • 4 avgångar per vecka 1 timme 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Sark Jersey

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Guide till Sark

Sark är en av kanalöarna och ligger i sydvästra Engelska kanalen, utanför Normandies kust i Frankrike. Ön är en kunglig förläning, som ingår i Bailiwick of Guernsey. Ön har en egen uppsättning lagar som bygger på Normansk lag och sitt eget parlament. Ön är anmärkningsvärt i och med att den är en av ett fåtal platser kvar i världen där bilar är förbjudna från vägar. Endast traktorer och hästdragna fordon tillåts. Besökare som stiger på Sark kajen kan välja att gå upp för backen från hamnen på vandringsleden som tar dem nästan omedelbart till byn, med sitt utbud av pittoreska butiker och kaféer. De som inte vill gå uppför kullen kan ta plats i "toast-rack", traktordragna bussen. Väl på toppen av kullen kan besökare som vistas på Sark promenera till sitt hotell, pensionat eller självhushållsstuga, eller hyra en cykel.

Isle of Sark Shipping Company driver små färjor från Sark till St Peter Port på Guernsey. Överfarten tar 45 minuter för 14 km resan. En höghastighetspassagerarfärja drivs också på sommaren till Jersey. Även en 12-passagerarbåt, Lady Maris II, driver linjetrafik till Alderney.