Sark till Jersey färja

Sark Jersey rutten ansluter Sark med Jersey. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Manche Iles Express. Det finns överfarter upp till 4 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 10 minuter.

Sark Jersey seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Sark - Jersey färjerederier

  • Manche Iles Express
    • 4 Avgångar per vecka 1 timme 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Sark Jersey

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Sark guide

Sark är en av kanalöarna och ligger i sydvästra Engelska kanalen, utanför Normandies kust i Frankrike. Ön är en kunglig förläning, som ingår i Bailiwick of Guernsey. Ön har en egen uppsättning lagar som bygger på Normansk lag och sitt eget parlament. Ön är anmärkningsvärt i och med att den är en av ett fåtal platser kvar i världen där bilar är förbjudna från vägar. Endast traktorer och hästdragna fordon tillåts. Besökare som stiger på Sark kajen kan välja att gå upp för backen från hamnen på vandringsleden som tar dem nästan omedelbart till byn, med sitt utbud av pittoreska butiker och kaféer. De som inte vill gå uppför kullen kan ta plats i "toast-rack", traktordragna bussen. Väl på toppen av kullen kan besökare som vistas på Sark promenera till sitt hotell, pensionat eller självhushållsstuga, eller hyra en cykel.

Isle of Sark Shipping Company driver små färjor från Sark till St Peter Port på Guernsey. Överfarten tar 45 minuter för 14 km resan. En höghastighetspassagerarfärja drivs också på sommaren till Jersey. Även en 12-passagerarbåt, Lady Maris II, driver linjetrafik till Alderney.