COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Sankt Petersburg - Stockholm är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Ryssland till Sverige

Rederier som åker mellan Sankt Petersburg och Stockholm

    • 1 avgång(ar) per vecka 39 tim 30 min
    • Få pris

Färja från Sankt Petersburg till Stockholm

Sankt Petersburg Stockholm-rutten går mellan Ryssland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, St Peter Line. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 39 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Sankt Petersburg Stockholm-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Sankt Petersburg

S:t Petersburg är Rysslands näst största stad och ligger vid floden Neva vid spetsen av Finska viken på Östersjökusten. Stadens namn ändrades från Sankt Petersburg till Petrograd 1924, och sedan tillbaka till S:t Petersburg 1991. Staden betraktas som Rysslands kulturhuvudstad och kanske den mest västerländska av alla ryska städer. Det historiska centrumet i Sankt Petersburg och relaterade monument har förklarats som världsarv av UNESCO. I Sankt Petersburg finns också The Hermitage, ett av de största konstmuseerna i världen. Ett stort antal utländska konsulat, internationella företag, banker och andra företag är belägna i staden. Till skillnad från i Moskva, består Sankt Petersburgs historiska arkitektur i centrum mestadels av barock och neoklassiska byggnader från 1800- och 1900-talen och har till stor del bevarats.

Staden betjänas av passagerar- och frakthamnar i Neva Bukten i Finska viken, flodhamnen högre upp längs Neva och tiotals mindre passagerarstationer på båda stränderna av floden Neva. Två färjeföretag har färjor till Helsingfors, Stockholm, Tallinn och Lübeck.


Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm ligger utspridd över flertalet öar på Sveriges östkust och betraktas av många som en av världens vackraste huvudstäder. Sommartid ger de ljusa kvällarna och nätterna staden ett magiskt skimmer, och om vintern är staden, med lite tur, täckt av ett gnistrande snötäcke som lyser upp i mörkret.

Den supermoderna staden är känd för sin design, mode och livliga nattliv men i Gamla stan kan besökare ta del av det historiska Stockholm, med smala gränder, kullerstenstorg och marknader.

Går man vidare söderut över Skeppsbron kommer man till Södermalm, Stockholms hipsterhjärta, med många alternativa kaféer, barer och butiker.

Från Stockholms hamnar avgår färjor till Finland, Ryssland och Baltikum.