Färja från Pozzallo till Valletta

Pozzallo Valletta-rutten går mellan Sicilien och Malta. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Virtu Ferries. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 45 minuter.

Färjetrafiken på Pozzallo Valletta-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Pozzallo och Valletta

  • Virtu Ferries
    • 14 avgångar per vecka 1 timme 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Pozzallo Valletta

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Pozzallo Valletta-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Pozzallo

Pozzallo är en italiensk stad i Ragusaregionen på Sicilien. Staden lockar många besökare under sommaren speciellt eftersom fyra stränder i och omkring staden har fått Blå Flagg utmärkelser av FEE (Foundation for Environmental Education). Utmärkelsen är ett erkännande för vattenkvalitet, miljöutbildning och information, miljöledning och säkerhet på stränderna. En bra tid att besöka staden är under Ferr 'Agosto, under 2:a och 3:e veckan i augusti. Under denna period partar många människor stranden och några sover t.o.m. där!

En del av Ragusaprovinsen har förändrats dramatiskt under de senaste tjugo åren, till stor del på grund av turismen. Men många platser i Ragusa har förblitt oberörda under de senaste två århundradena, och atmosfären i från 1800-talet genomsyrar fortfarande provinsen. Industrier kan hittas i städerna Ragusa och Pozzallo där de två stora industriområdena är belägna.

Staden har också en stor hamn med färjetrafik till Malta med en restid på cirka 90 minuter på en hög hastighetsfärja.

Guide till Valletta

Staden Valletta är Maltas huvudstad och ett världsarv och är praktiskt taget ett friluftsmuseum. Staden är en levande upplevelse av barockarkitektur, ett monument som donerats av riddarna av St John för nästan fem århundraden sedan. Genom åren har Valletta välkomnat kejsare, statschefer, konstnärer och poeter och är nu permanent säte för den maltesiska regeringen. Staden har ett antal pittoreska caféer och vinbarer, och är idag en av Maltas största turistattraktioner, inklusive den majestätiska St Johns Co-Cathedral, de imponerande bastionerna och en skatt av ovärderliga målningar. Det ger också en fantastisk ögonblicksbild av Maltas Grand Harbour, som ofta beskrivs som den vackraste i Medelhavet. Stadens unika miljö är också värd för en rad kulturevenemang, från teater på engelska till konserter av ledande operasångare.