Färja från Catania till Valletta

Catania Valletta-rutten går mellan Sicilien och Malta. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Virtu Ferries. Färjor avgår upp till 6 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar 45 minuter.

Färjetrafiken på Catania Valletta-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Catania och Valletta

  • Virtu Ferries
    • 6 avgångar per vecka 4 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Catania Valletta

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Catania Valletta-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Catania

Catania är en stad som ligger på den östra kusten av den italienska ön Sicilien, som ligger i Joniska havet mellan Messina och Syrakusa. Staden är känd för sin historiska relation med jordbävningar då den har förstörts av en jordbävning år 1693. Staden har också lidit av vulkanutbrott från den närliggande vulkanen Etna, den mest våldsamma inträffade år 1669. År 1434 öppnade staden det första universitetet på Sicilien och från 1400-talet och fram till renässansen var Catania ett av Italiens viktigaste och blomstrande kulturella, konstnärliga och politiska centra.

Symbolen för staden är u Liotru, eller Fontana dell'Elefante, samlade 1736 av Giovanni Battista Vaccarini. Den visar en gammal lavastenelefant och toppas av en egyptisk obelisk från Syene. Staden har begravts av lava totalt sjutton gånger i historien, och i lager under den nutida staden ligger den romerska staden som föregick den, och den grekiska staden innan dess.

Guide till Valletta

Staden Valletta är Maltas huvudstad och ett världsarv och är praktiskt taget ett friluftsmuseum. Staden är en levande upplevelse av barockarkitektur, ett monument som donerats av riddarna av St John för nästan fem århundraden sedan. Genom åren har Valletta välkomnat kejsare, statschefer, konstnärer och poeter och är nu permanent säte för den maltesiska regeringen. Staden har ett antal pittoreska caféer och vinbarer, och är idag en av Maltas största turistattraktioner, inklusive den majestätiska St Johns Co-Cathedral, de imponerande bastionerna och en skatt av ovärderliga målningar. Det ger också en fantastisk ögonblicksbild av Maltas Grand Harbour, som ofta beskrivs som den vackraste i Medelhavet. Stadens unika miljö är också värd för en rad kulturevenemang, från teater på engelska till konserter av ledande operasångare.