Portoferraio
Bastia
Färjor till Korsika
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Portoferraio till Bastia

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 2 avångar i veckan mellan Portoferraio och Bastia. Sträckan mellan Portoferraio och Bastia trafikeras av Corsica Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Portoferraio och Bastia.

Tidtabeller Portoferraio till Bastia

Färjor mellan Portoferraio och Bastia avgår vanligtvis från Portoferraio, ca 19:25. Överfarten tar ungefär 1h 30m.

Färjepriser mellan Portoferraio och Bastia

Priserna på en överfast från Portoferraio till Bastia varierar oftast mellan 566kr och 2926kr*. Genomsnittspriset är 1684kr*. De billigaste priserna mellan Portoferraio och Bastia är ca 276kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1436kr*. Genomsnittspriset för en bil är 1988kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Bastia och Portoferraio?

Det är ungefär 60.5 miles (97.4km) eller 52.6 sjömil mellan Portoferraio och Bastia.

Kan jag resa med bil mellan Portoferraio och Bastia?

Ja, med Corsica Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Portoferraio och Bastia. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Portoferraio och Bastia.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Portoferraio och Bastia?

Ja, fotpassagerare kan resa med Corsica Ferries mellan Portoferraio och Bastia.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Elba till Korsika
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Portoferraio - Bastia Sammanfattning av rutt
Land för avresa Italien
Destination Land Frankrike
Antal operatörer 1
Operatörer Corsica Ferries
Genomsnittligt pris 1653 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 2
Genomsnittlig seglingstid 1h 30m
Första färjan 19:25
Avstånd 52 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Portoferraio till Bastia?

  Färjeresan från Portoferraio till Bastia tar ungefär 1h 30m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Portoferraio - Bastia?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Portoferraio och Bastia, dessa är
  • Corsica Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Portoferraio - Bastia?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Portoferraio - Bastia, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Portoferraio - Bastia?

  Ja, mellan Portoferraio - Bastia kan du resan utan bil med
  • Corsica Ferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Portoferraio - Bastia?

  Ja, du kan resa med bil mellan Portoferraio - Bastia med
  • Corsica Ferries
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Portoferraio - Bastia?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Corsica Ferries

Guide till Portoferraio

Portoferraio är en stad belägen i provinsen Livorno, vid kanten av hamnen på den italienska ön Elba. Namnet Portoferraio (som betyder "järnport" på italienska) kommer från järnbruket som gjorde det möjligt för staden att växa snabbt under det 19:e århundradet. Under denna period blev staden den viktigaste utskeppningshamnen för lönsam järnmalm mot fastlandet. Tack vare Napoleons vistelse,då han var i exil på Elba 1814 efter hans nederlag i Europa och hans tvångsabdikering, hade Portoferraio och hela ön en ärofylld tidsperiod.

Om du anländer från havet, ser Portoferraio ut som vik, skyddad från pirater av det bastioner som ger skydd från havet. Staden var ursprungligen skapad som en befästning, vars antika bastioner fortfarande är delvis välbevarade och tillsammans med de historiska murarna, utgör ett av de mest populära turistattraktionerna i Portoferraio. Några kilometer från Portoferraio, mot Bagnaia, i den lilla byn som heter Le Grotte, finns resterna av en romersk villa från den kejserliga perioden. Dessa omfattas av växter och buskar fram till 1960 då de vid en utgrävning upptäcktes, med stora terrasser med utsikt över havet och en pool med värme och vatten cykelsystem.

Från stadens hamn går färjetrafik till Plombino, Bastia och Cavo.


Guide till Bastia

Bastia är Korsikas näst största stad och ligger på Korsikas östkust med utsikt til Italiens toscanska skärgårdar. Direkt till norr och nås med bil eller buss finnsle Cap Corse, en vild halvö översållad med Genua-torn och ett stort naturreservatet som har blivit ett vandrare paradis. Liksom många korsikanska städer utgör historien om Bastia som börjar med Genua som kontrollerade ön från den 14: e århundradet, även om senare århundraden har satt sina spår - Särskilt från barocken till 1900-talet. Den gamla hamnen (Vieux Port) på den södra delen av staden är ett bra ställe att ta en promenad runt hamnen för att se de fina byggnader ( påminner om de vi kan se i Venedig) grupperade runt fiske och njutningsport. Från hamnen kan du vandra genom Romieu Garden Att nå citadellet ovanför dörren Vilken är den ursprungliga Genua stad som skyddas av försvarsmurar tillkom under 15th Century, Inklusive Porte Ludvig XVI genom vilken du anger Citadellet.

Den hamn i Bastia tar dig till Frankrike (Marseille, Nice och Toulon) och Italien (Genua, La Spezzia, Livorno, Piombino, Savona, Portoferraio).


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.