Färja från Pantelleria till Trapani

Pantelleria Trapani-rutten går mellan Pantelleria Öarna och Sicilien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Liberty Lines Fast Ferries. Färjor avgår upp till 6 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 10 minuter.

Färjetrafiken på Pantelleria Trapani-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Pantelleria och Trapani

  • Liberty Lines Fast Ferries
    • 6 avgångar per vecka 2 tim 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Pantelleria Trapani

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Pantelleria Trapani-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Pantelleria

Pantelleria är en italiensk ö belägen i sundet Sicilien i Medelhavet. Ön ligger ca 100 km sydväst om Sicilien och 60 km öster om Tunisien. Ön präglas av ojämn lavasten, dvärgvinstockar, ångande fumaroler och Bagno dell'Aqua gyttjebad i närheten av Bugebar. Ön är känd för sina avskilda vikar, som är perfekt för snorkling och dykning. Den nordöstra delen av ön ger de bästa platserna med en populär acquacalda vid Gadir. Här kan du fördriva din dag vältrande i de varma, grunda källorna. Längre ner längs kusten hittar du allt fler natursköna platser som Cala di Tramontana och Cala di Levante. Den enda arkeologiska platsen på ön är på Mursia, där resterna av Sesi (forngravmonument) är det enda kvarvarande beviset på en bronsåldersby. Många av gravarna har förstörts och lavastenar användes för att bygga den berömda dammusi (hus med tjocka, vitkalkade väggar och grunda kupoler).

Färjor, för bilar och passagerare, från öns hamn avgår till Trapani (Sicilien) och bärplansbåt, för passagerare endast till Trapani och Mazara del Vallo.

Guide till Trapani

Känd som "City of the Two Seas" är Trapani en hamnstad i västra Sicilien som ligger på en udde som sträcker ut i havet med två stift som domineras av tornet i Ligny och av Lazzaretto. Med sina arabiska konturer och atmosfär är västra Sicilien insvept i färger och dofter av Afrika. Ett land historiskt knuten till havet dess kuststäder växte fram ur gamla handelshamnar omgivna av små fiskarbyar; landskapet präglas av blänkande vita saltdammar som sätter grunden till fantastiska solnedgångar. Tack vare sitt strategiska läge, gamla Drepanon (det ursprungliga namnet) var från början marknads utpost Erice och därefter en fenicisk handelshamn. Det blev sedan en romersk-provins, men de djupaste spåren var kvar på staden med de tre följande århundradena av arabiska dominansen. Runt Trapani sevärdheter inkluderar den medeltida muromgärdade kullen-town Erice Marsala (känd för sitt vin) och den antika grekiska platsen Selinunte. En av de bästa utflykter - och en utmärkt bas för ett par dagar - är en tre-ö skärgård strax utanför kusten Egadiska öarna. Två av öarna kan nås från Trapani på bara en halvtimme.