COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Liverpool - Douglas är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Liverpool till Douglas färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från England till Isle of Man

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Liverpool och Douglas

  • 12 Sailings Weekly 2 hr 45 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Liverpool till Douglas

 • "Bra service"

  Vi njöt av vår resa från Isle of Man. Personalen var väldigt trevliga och hjälpsamma. Det fanns mycket utrymme också. Mycket bättre än att flyga. Anlände tidigt på båda resorna.

  'Manannan' travelled on Manannan

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Liverpool till Douglas

Liverpool Douglas-rutten går mellan England och Isle of Man. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Steam Packet. Färjor avgår upp till 12 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 45 minuter.

Färjetrafiken på Liverpool Douglas-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Liverpool

Staden Liverpool ligger i nordvästra England i Merseyside, på östra sidan av Mersey Estuary. Stadens långa och rika historia med havet har bidragit till dess skiftande befolkning, hämtade från ett brett spektrum av folk, kulturer och religioner, särskilt från Irland. Staden hade 800 årsjubileum 2007 och var samma år var Europas kulturhuvudstad tillsammans med Stavanger Norge. På grund av sin koppling till The Beatles och andra grupper från Merseybeat eran, är staden märkt "World Capital City of Pop" av Guinness World Records. P.g.a. stadens rika kulturarv, blev delar av staden del av Unescos världsarvslista 2004.

Båda stränderna av floden Mersey används av hamnen i Liverpool, som är en av Storbritanniens främsta hamnar. Passagerarfärjeterminalerna finns på Liverpools sidan av floden. Terminalerna erbjuder begränsade men tillräckliga faciliteter som varuautomater med drycker och snacks. Super Seacat Fast Ferries erbjuder två dagliga avgångar till Irland med en restid på ca 3 timmar och 45 minuter. Det finns också två dagliga avgångar till Dublin med en överfart på cirka åtta timmar, fem dagliga avgångar till Douglas på Isle of Man med en restid på 2 timmar och 30 minuter och två dagliga överfarter till Belfast i Nordirland med en restid på ungefär åtta timmar.

Birkenhead dockningssystem är en del av hamnen i Liverpool, som drivs av de Mersey Docks och Harbour Company. The Twelve Quays färjeterminal har gods- och persontrafik till Dublin på Irland och Belfast i Nordirland. The Mersey Ferry på Woodside driver en passagerartransport över floden Mersey till Liverpool. Under vintermånaderna, driver Isle of Man Steam Packet Company en tjänst från Birkenhead till Douglas, Isle of Man.


Guide till Douglas

Beläget på den östra kusten av ön, är Douglas på Isle of Man den största staden och erbjuder ett stort utbud av saker att du kan se och göra. Staden ligger i utkanten av en två mil svepande vik och sandstrand, där du kan promenera och ha full aktivitet. Besökare till staden kan ta en tur längs strandpromenaden på hästspårvagnar där en fantastisk utsikt ut över havet kan hittas.

För besökare som är intresserade av att utforska öns kulturarv, är Douglas ett mycket bra ställe att börja. The Story of Mann-leden, leder dig runt några av de mest ikoniska platserna, börjar vid Manx Museum. En tur till Great Union Camera Obscura på Douglas Head är också värt ett besök. För bensinälskare, besök TT Grandstand där du kan få ett fågelperspektiv över start- och mållinjen där cyklister försöker med ansträngande att cykla 37 ¾ mil Mountain Course.

The Steam Packet Company har båtar till Isle of Man från Heysham, Liverpool, Dublin och Belfast. Passagerare kan välja mellan konventionell färja, Ben-my-Chree, som driver hela året från Birkenhead, Heysham, Dublin och Belfast eller snabbfärjan, Manannan, som går mellan mars och november från Liverpool, Dublin och Belfast. Ombord båda fartygen resenärer kommer att hitta affärer, kaféer och barer samt exklusiva och verkställande lounger om du funderar på att resa med stil. Husdjur är också tillåtet på vissa färjelinjer.