Färja från Heysham till Douglas

Heysham Douglas-rutten går mellan England och Isle of Man. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Steam Packet. Färjor avgår upp till 13 gånger vecka med en resetid på ca 3 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Heysham Douglas-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Heysham och Douglas

  • Steam Packet
    • 13 avgångar per vecka 3 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Heysham Douglas

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Heysham Douglas-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Heysham

Heysham är en by vid kusten nära Lancaster i grevskapet Lancashire i nordvästra England, som har utsikt över Morecambe Bay. Den charmiga kuststaden ligger bara några km från både Lancaster och Morecambe. Heysham är full av attraktiva 1700-talsstugor och dess färgstarka blomdisplayer har vunnit Britain in Bloom Gold Small Village två gånger! Två mycket märkbara landmärken nära byn är de två kärnkraftverken. Inom ett relativt litet område hittar du skog, öppna gräsmarker, sandstränder och djupa berg.

Isle of Man Steam Packet Company kör färjetrafik från Heysham till Douglas på Isle of Man. Det finns också färjelinje till Irland. Det finns både vanlig färja och expressfärja som traffikeras längs denna väg, med restider på 2 timmar och 3 timmar, 30 minuter respektive. Faciliteterna i hamnen inkluderar en lounge med en TV, varuautomater, en snackbar, en Little Chef restaurang, handikapptoaletter och en lekplats.

Guide till Douglas

Beläget på den östra kusten av ön, är Douglas på Isle of Man den största staden och erbjuder ett stort utbud av saker att du kan se och göra. Staden ligger i utkanten av en två mil svepande vik och sandstrand, där du kan promenera och ha full aktivitet. Besökare till staden kan ta en tur längs strandpromenaden på hästspårvagnar där en fantastisk utsikt ut över havet kan hittas.

För besökare som är intresserade av att utforska öns kulturarv, är Douglas ett mycket bra ställe att börja. The Story of Mann-leden, leder dig runt några av de mest ikoniska platserna, börjar vid Manx Museum. En tur till Great Union Camera Obscura på Douglas Head är också värt ett besök. För bensinälskare, besök TT Grandstand där du kan få ett fågelperspektiv över start- och mållinjen där cyklister försöker med ansträngande att cykla 37 ¾ mil Mountain Course.

The Steam Packet Company har båtar till Isle of Man från Heysham, Liverpool, Dublin och Belfast. Passagerare kan välja mellan konventionell färja, Ben-my-Chree, som driver hela året från Birkenhead, Heysham, Dublin och Belfast eller snabbfärjan, Manannan, som går mellan mars och november från Liverpool, Dublin och Belfast. Ombord båda fartygen resenärer kommer att hitta affärer, kaféer och barer samt exklusiva och verkställande lounger om du funderar på att resa med stil. Husdjur är också tillåtet på vissa färjelinjer.