Linosa till Porto Empedocle färja

Linosa Porto Empedocle rutten ansluter Pelagie öarna med Sicilien och körs för tillfället av 2 rederier. Liberty Lines service kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid på runt 3 timmar när Siremar servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 6 tim 45 min.

Så det är kombinerat 10 överfarter som erbjuds vecka på Linosa Porto Empedocle rutten mellan Pelagie öarna och Sicilien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Linosa - Porto Empedocle färjerederier

  • Liberty Lines
    • 4 Avgångar per vecka 3 tim
    • Få pris
  • Siremar
    • 6 Avgångar per vecka 6 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Linosa Porto Empedocle

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Linosa Porto Empedocle är en bil och 1 passagerare.

Linosa guide

Linosa är en av de Pelagiska öarna och ligger i Sicilienkanalen i Medelhavet. Den lilla ön är ca 5,5 kvadratkm och bildades av ett antal kratrar, varav den viktigaste är Monte Vulcano som ligger 195 meter över havet. Linosa ligger ungefär 120 km väster om Gozo, Malta, 120 km söder öster om Pantelleria, 163 km söder om Sicilien och 165 km öster om udden Mahida i Tunisien. Den närmaste ön är Lampedusa, som ligger 43 km söderut.

Hamnen och staden, på södra delen av ön, har lika mycket afrikansk arkitektur som italiensk, med små plattakhus målade i ljusa pastellfärger. Linosa är ett populärt resmål för dykare och har ett antal dykplatser. Öns popularitet bland dykare beror på att haven snabbt faller till stora djup, omkring 300m en kort sträcka från kusten.

Det enda sättet att komma till Linosa är med båt. Färjetrafik avgår från antingen Porto Empedocle i södra Sicilien eller från Lampedusa.

Porto Empedocle guide

Den italienska staden och hamnen i Porto Empedocle ligger på Siciliensundet på ön Sicilien. Karl V beställde ett torn byggdes för att skydda territoriets reserver av skördad spannmål i femtonde århundradet. Tornet senare konverterade senare till ett fängelse och är nu ett socialt och kulturellt centrum. Den historiska stadskärnan med sin krypa av smala slingrande gator erbjuder några platser värda att utforska liksom katedralen. Utanför staden är den främsta attraktionen i Tempeldalen och dess angränsande museum. Primärnäringarna i Porto Empedocle är jordbruk, fiske järnhantering, läkemedel och bergsalt raffinering.

Agrigento, Staden betjänas av hamnen är ett stort turistcentrum på grund av dess utomordentligt rika arkeologiska arv. Den fungerar också som en jordbruks centrum för den omgivande regionen. Svavel och pottaska har brutits lokalt sedan minoisk tid tills 1970 och exporterades över hela världen från den närliggande hamnen i Porto Empedocle.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till Lampedusa och Linosa.