Färja från Linosa till Lampedusa

Linosa Lampedusa-rutten går mellan Pelagie öarna och Pelagie öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Liberty Lines Fast Ferries. Färjor avgår upp till 17 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme.

Färjetrafiken på Linosa Lampedusa-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Linosa och Lampedusa

  • Liberty Lines Fast Ferries
    • 17 avgångar per vecka 1 timme
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Linosa Lampedusa

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Linosa Lampedusa-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Linosa

Linosa är en av de Pelagiska öarna och ligger i Sicilienkanalen i Medelhavet. Den lilla ön är ca 5,5 kvadratkm och bildades av ett antal kratrar, varav den viktigaste är Monte Vulcano som ligger 195 meter över havet. Linosa ligger ungefär 120 km väster om Gozo, Malta, 120 km söder öster om Pantelleria, 163 km söder om Sicilien och 165 km öster om udden Mahida i Tunisien. Den närmaste ön är Lampedusa, som ligger 43 km söderut.

Hamnen och staden, på södra delen av ön, har lika mycket afrikansk arkitektur som italiensk, med små plattakhus målade i ljusa pastellfärger. Linosa är ett populärt resmål för dykare och har ett antal dykplatser. Öns popularitet bland dykare beror på att haven snabbt faller till stora djup, omkring 300m en kort sträcka från kusten.

Det enda sättet att komma till Linosa är med båt. Färjetrafik avgår från antingen Porto Empedocle i södra Sicilien eller från Lampedusa.

Guide till Lampedusa

Den italienska ön Lampedusa ligger i Medelhavet och ligger cirka 110 miles från Sicilien och 70 miles från Tunisien. Lampedusa är en av de mest välbesökta destinationer för soldyrkare, scuba-dykare och naturälskare, och det är det sista spåret av italienska terrängen innan den afrikanska kusten. Lampedusa, strålande, solblekt ö söder om Sicilien, bidrar till att skapa den Pelagian skärgård ("öar av öppet hav" på grekiska etymologi), tillsammans med grannön Linosa och Scoglio (en liten stenblock på en ö) känd som Lampione . Öns norra och västra kusten är ganska hög och otillgänglig, medan de östra och sydöstra stränder skryta magnifika sandstränder. Under de hetaste nätterna i sommar, göra en insats för att delta i många fester som händer på öns stränder, inklusive brasor, spagetti cookouts och grillar, och musikframträdanden.

En färjelinje förbinder ön med Porto Empedocle, nära Agrigento, Sicilien.