Linosa
Lampedusa
Färjor till Pelagie-öarna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Linosa - Lampedusa är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Linosa till Lampedusa

Linosa Lampedusa-rutten går mellan Pelagie-öarna och Pelagie-öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Liberty Lines Fast Ferries trafikerar den här sträckan upp till 19 gånger per vecka med en restid på runt 1 hour när Siremar servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 2 timmar 15 minuter.

Det finns totalt 26 linjer att välja på vecka om du vill åka Linosa Lampedusa-rutten mellan Pelagie-öarna och Pelagie-öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Linosa till Lampedusa?

  Färjeresan från Linosa till Lampedusa tar ungefär 1h 37m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Linosa till Lampedusa?

  Priserna för färjan mellan Linosa - Lampedusa varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 0 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Linosa - Lampedusa?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Linosa och Lampedusa, dessa är
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Linosa - Lampedusa?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Linosa - Lampedusa, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Linosa - Lampedusa?

  Ja, mellan Linosa - Lampedusa kan du resan utan bil med
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Linosa - Lampedusa?

  Ja, du kan resa med bil mellan Linosa - Lampedusa med
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Linosa - Lampedusa?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Liberty Lines Fast Ferries
 • Vad är avståndet från Linosa till Lampedusa?

  Det är uppskattningsvis 0 sjömil mellan Linosa och Lampedusa.

Guide till Linosa

Linosa är en av de Pelagiska öarna och ligger i Sicilienkanalen i Medelhavet. Den lilla ön är ca 5,5 kvadratkm och bildades av ett antal kratrar, varav den viktigaste är Monte Vulcano som ligger 195 meter över havet. Linosa ligger ungefär 120 km väster om Gozo, Malta, 120 km söder öster om Pantelleria, 163 km söder om Sicilien och 165 km öster om udden Mahida i Tunisien. Den närmaste ön är Lampedusa, som ligger 43 km söderut.

Hamnen och staden, på södra delen av ön, har lika mycket afrikansk arkitektur som italiensk, med små plattakhus målade i ljusa pastellfärger. Linosa är ett populärt resmål för dykare och har ett antal dykplatser. Öns popularitet bland dykare beror på att haven snabbt faller till stora djup, omkring 300m en kort sträcka från kusten.

Det enda sättet att komma till Linosa är med båt. Färjetrafik avgår från antingen Porto Empedocle i södra Sicilien eller från Lampedusa.


Guide till Lampedusa

Den italienska ön Lampedusa ligger i Medelhavet och ligger cirka 110 miles från Sicilien och 70 miles från Tunisien. Lampedusa är en av de mest välbesökta destinationer för soldyrkare, scuba-dykare och naturälskare, och det är det sista spåret av italienska terrängen innan den afrikanska kusten. Lampedusa, strålande, solblekt ö söder om Sicilien, bidrar till att skapa den Pelagian skärgård ("öar av öppet hav" på grekiska etymologi), tillsammans med grannön Linosa och Scoglio (en liten stenblock på en ö) känd som Lampione . Öns norra och västra kusten är ganska hög och otillgänglig, medan de östra och sydöstra stränder skryta magnifika sandstränder. Under de hetaste nätterna i sommar, göra en insats för att delta i många fester som händer på öns stränder, inklusive brasor, spagetti cookouts och grillar, och musikframträdanden.

En färjelinje förbinder ön med Porto Empedocle, nära Agrigento, Sicilien.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.