Lampedusa till Linosa färja

Lampedusa Linosa rutten ansluter Pelagie öarna med Pelagie öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Liberty Lines Fast Ferries. Det finns överfarter upp till 16 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme.

Lampedusa Linosa seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Lampedusa - Linosa färjerederier

  • Liberty Lines Fast Ferries
    • 16 Avgångar per vecka 1 timme
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Lampedusa Linosa

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Lampedusa Linosa är en bil och 1 passagerare.

Lampedusa guide

Lampedusa är den största av de italienska Pelagiska öarna i Medelhavet och är den sydligaste delen av Italien. Ön ligger ungefär 115 km från kusten i Tunisien, 175 km från Sicilien och 175 km från ön Malta. Öns främsta industrier, förutom turismen, är fiske och jordbruk. Lampedusa har en mycket rik kultur och ett historisk förflutet då den under århundradena har bebotts av en hel del olika nationaliteter och stammar inklusive romare, araber och greker. Öns byggnader, kultur och arkitektur har fortfarande kvar influenser av alla dessa olika invånare från århundraden sedan. Lampedusa är en väldigt lugn ö och det bästa man kan göra här är att helt enkelt njuta av naturens skönhet på ön. De flesta besökare kommer till ön för att besöka de vackra stränderna, koppla av i solen och bada i det svala, klara vatten.

En färjelinje förbinder ön med Porto Empedocle, nära Agrigento, Sicilien.

Linosa guide

Den italienska ön Linosa är en av de Pelagiska öarna, en ögrupp som ligger söder om Sicilien. Linosa är ungefär 120 km väster om Gozo, Malta, 120 km söder öster om Pantelleria, 163 km söder om Sicilien och 165 km öster om udden Mahida i Tunisien. Den närmaste mark till Linosa är ön Lampedusa, som ligger 43 km söderut. Linosa (och de övriga Pelagiska öarna) besöks för sin vackra kustlinje och de exceptionella dykning möjligheter som kristallklart vatten. Ön är bara ca 5 kvm. Km i storlek, och därför tar inte lång tid att utforska, med en stor del av landskap beläget från stranden den domineras av slocknade vulkaner och de områden i vulkanisk sten. De viktigaste platser som är värda ett besök på Linosa är "Scoglio del Lampione", den "Cala puzzolan di Ponente" och "Punta Beppe Tuccio", där dykning är möjligt, den "Faraglioni" på östkusten och "Cala dei Fili" , med sin vita havssand.