COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Helsingfors - Riga är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Rederier som åker mellan Helsingfors och Riga

    • 5 Sailings Weekly 18 hr 30 min
    • Get price

Färja från Helsingfors till Riga

Helsingfors Riga-rutten går mellan Finland och Lettland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Tallink Silja. Färjor avgår upp till 5 gånger vecka med en resetid på ca 18 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Helsingfors Riga-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors ligger i landskapet Nyland vid Finska viken i södra delen av landet. Staden är belägen ca 8 mil norr om Tallinn, 40 mil öster om Stockholm och 30 mil väster om St Petersburg i Ryssland. Det är en av norra Europas kulturella, ekonomiska och politiska centrum.
Här finns många intressanta muséer att besöka, t ex Helsingfors nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Man får heller inte missa den stora sjöfästningen Sveaborg som finns med på Unesco:s världsarvslista. Den ligger utspridd över flertalet öar precis utanför Helsingfors.

Helsingfors hamn är den största i Finland och näst största i Norden, med hela sex passagerarterminaler. Det går färjor härifrån till Stockholm, Travemünde i Tyskland och Estlands huvudstad Tallinn.


Guide till Riga

Den lettiska huvudstaden Riga är en av Baltikums pärlor. Staden ligger vid mynningen av Daugava, nära utloppet i Rigabukten i Östersjön. Staden har ett rikt kulturarv tack vare det strategiska läget som gjort Riga till Baltikums viktigaste handelsstad. Den rika historien avspeglas i stadens utseende och arkitektur, där medeltida byggnader står sida vid sida med monument från den kommunistiska sovjettiden och hus i jugendstil. Rigas medeltidspräglade gamla stad finns med på Unescos världsarvslista.

Rigas hamn ligger mitt i staden. Härifrån går färjor till Stockholm med en restid på 17 timmar, och till Lübeck i Tyskland med en restid på 31 timmar.