Färja från Grenå till Varberg

Grenå Varberg-rutten går mellan Danmark och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar 15 minuter.

Färjetrafiken på Grenå Varberg-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Grenå och Varberg

  • Stena Line
    • 14 avgångar per vecka 4 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Grenå Varberg

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Grenå Varberg-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Grenå

Den danska hamnstaden Grenå på Jyllands östkust är Mittjyllands största stad. Mitt i staden finner man Grenåkyrkan som har en av landets vackraste orglar samt ett unikt klockspel med 42 bronsklockor. Här finns även akvariet Kattegatcentret där man kan beskåda stora hajar och lära sig om nordisk saltvattensfisk samt det kulturhistoriska muséet Museum Østjylland. Man kan även hyra stuga längs den 5 km långa sandstranden om man vill njuta av Grenås lugn en längre tid.

Det finns färjeförbindelser från Grenå till Varberg i Sverige och den danska ön Anholt.

Guide till Varberg

Tätorten Varberg ligger i Halland, mittemellan Göteborg i norr och Halmstad i söder.

I 1800-talets början blev Varberg känt som kurort, efter att en surbrunn med kolsyrehaltigt vatten upptäckts några kilometer söder om staden. Upptäckten ledde till uppförandet av ett brunnshus med omkringliggande brunnspark, och snart fanns här både kall- och varmbadhus. Det nuvarande kallbadhuset anlades 1903 och är fortfarande i bruk. En stor del av stadens näringsliv kretsar fortfarande kring spaverksamhet och turism, speciellt under sommarmånaderna.

Till stadens hyfsat stora hamn anländer färjor regelbundet från Grenå i Danmark.