Tunisien

Såhär bokar du färjor från Tunisien till Rom

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Tunisien och Rom som traffikeras av 2 färjerederier – Grandi Navi Veloci & Grimaldi Lines. Tunis till Civitavecchia färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 18 timmar.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Tunisien Rom överfarten mellan Tunis och Civitavecchia, då frekvens och restid kan variera.

Tunisien-Rom-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Tunisien till Rom

Om Tunisien:

Tunisien är ett land som ligger på Medelhavskusten i norra Afrika. Det är den östligaste och minsta av de nationer som ligger längst Atlas bergskedjan. Landet gränsar Algeriet i väster och Libyen i söder och öster. Fyrtio procent av landet består av Saharaöknen och resten består av bördig jord med lättåtkomliga kuster. I den bördiga kust odlas det vete, oliver och apelsiner.
Denna arabisk-berbiska nation är en av de mest liberala i den islamiska världen, text alkohol är fritt tillgänglig.
Huvudstaden Tunis speglar landets mångfald. Sin franska koloniala förflutna har en långtgående inflytande (landet blev självständigt 1956), tydligast i köket som blandar sofistikerade franska stilar med arabisk krydda.
Tunisiens klimat är det mycket torrt i de södra och längst kusten är det ett medelhavsklimat.