Sicilien

Såhär bokar du färjor från Sicilien till Ustica öarna

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Sicilien och Ustica öarna som traffikeras av 2 färjerederier – Liberty Lines Fast Ferries & Siremar. Palermo till Ustica färjeöverfarten traffikeras flera gånger per dag med en beräknad seglingstid från ca 1 timme 30 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Sicilien Ustica öarna överfarten mellan Palermo och Ustica, då frekvens och restid kan variera.

Sicilien-Ustica öarna-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Sicilien till Ustica öarna

Om Sicilien:

Sicilien är en självständig region i Italien och är den största ön i Medelhavet. Messina-sundet heter sundet som går mellan Sicilien och Italien. Palermo är öns huvudstad som ligger på den nordvästra kusten. Andra storta städer är Messina, Catania, Taormina och Syrakusa.
Sicilien har ett mycket bergigt landskap med ett medelhavsklimat. Vulkanen Etna, som ligger nära staden Catania är 10.900 meter hög, vilket gör den till den högsta vulkanen i Europa. Det är också en av världens mest aktiva vulkaner.
Sicilien är mycket känt för sitt rykte om maffia. Den första maffiaorganisationen som heter Cosa Nostra startade på Sicilien och det finns många amerikanska maffiabossar har sicilianskt påbrå.