Sicilien

Såhär bokar du färjor från Sicilien till Ustica öarna

Det finns 2 färjelinjer mellan Sicilien och Ustica öarna, vilket ger dig 36 överfarter per vecka att välja bland. Liberty Lines Fast Ferries trafikerar 2 rutter, Palermo till Ustica går 5 gånger per dag & Trapani till Ustica ca 1 gång i veckan.

Eftersom restiden och antalet avgångar kan variera rekommenderar vi att du använder vårt bokningssystem för att få den senaste informationen om resor från Sicilien till Ustica öarna.

Sicilien-Ustica öarna-färjekarta

Klicka här för karta

Om Sicilien:

Sicilien är en självständig region i Italien och är den största ön i Medelhavet. Messina-sundet heter sundet som går mellan Sicilien och Italien. Palermo är öns huvudstad som ligger på den nordvästra kusten. Andra storta städer är Messina, Catania, Taormina och Syrakusa.
Sicilien har ett mycket bergigt landskap med ett medelhavsklimat. Vulkanen Etna, som ligger nära staden Catania är 10.900 meter hög, vilket gör den till den högsta vulkanen i Europa. Det är också en av världens mest aktiva vulkaner.
Sicilien är mycket känt för sitt rykte om maffia. Den första maffiaorganisationen som heter Cosa Nostra startade på Sicilien och det finns många amerikanska maffiabossar har sicilianskt påbrå.