Pelagie öarna

Hur du bokar färjor från Pelagie öarna till Sicilien

Det finns 2 färjerutter som traffikeras mellan Pelagie öarna och Sicilien som totalt ger dig 8 överfarter per vecka att välja mellan. Liberty Lines Fast Ferries traffikerar 2 rutter, Lampedusa till Porto Empedocle går 4 gånger per vecka & Linosa till Porto Empedocle ca 4 gånger i veckan.

Eftersom frekvens och restid på överfarterna kan variera så rekomenderar vi att ni gör en sökning för att ta reda på aktuell information för överfarter från Pelagie öarna till Sicilien.

Pelagie öarna Sicilien färjekarta

Klicka här för karta

Om Sicilien:

Sicilien är en självständig region i Italien och är den största ön i Medelhavet. Messina-sundet heter sundet som går mellan Sicilien och Italien. Palermo är öns huvudstad som ligger på den nordvästra kusten. Andra storta städer är Messina, Catania, Taormina och Syrakusa.
Sicilien har ett mycket bergigt landskap med ett medelhavsklimat. Vulkanen Etna, som ligger nära staden Catania är 10.900 meter hög, vilket gör den till den högsta vulkanen i Europa. Det är också en av världens mest aktiva vulkaner.
Sicilien är mycket känt för sitt rykte om maffia. Den första maffiaorganisationen som heter Cosa Nostra startade på Sicilien och det finns många amerikanska maffiabossar har sicilianskt påbrå.