Pantelleria Öarna

Såhär bokar du färjor från Pantelleria Öarna till Sicilien

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Pantelleria Öarna och Sicilien som traffikeras av 2 färjerederier – Liberty Lines Fast Ferries & Siremar. Pantelleria till Trapani färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 2 timmar 10 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Pantelleria Öarna Sicilien överfarten mellan Pantelleria och Trapani, då frekvens och restid kan variera.

Pantelleria Öarna-Sicilien-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Pantelleria Öarna till Sicilien

Om Sicilien:

Sicilien är en självständig region i Italien och är den största ön i Medelhavet. Messina-sundet heter sundet som går mellan Sicilien och Italien. Palermo är öns huvudstad som ligger på den nordvästra kusten. Andra storta städer är Messina, Catania, Taormina och Syrakusa.
Sicilien har ett mycket bergigt landskap med ett medelhavsklimat. Vulkanen Etna, som ligger nära staden Catania är 10.900 meter hög, vilket gör den till den högsta vulkanen i Europa. Det är också en av världens mest aktiva vulkaner.
Sicilien är mycket känt för sitt rykte om maffia. Den första maffiaorganisationen som heter Cosa Nostra startade på Sicilien och det finns många amerikanska maffiabossar har sicilianskt påbrå.