Lesbos

Såhär bokar du färjor från Lesbos till Grekland

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Lesbos till Grekland. Det finns 1 färjerederi som tillsammans erbjuder 19 färjelinjer och förbinder till Mytilene till Chios & Sigri till Mesta (Chios), Mykonos & Pireus

Den snabbaste rutten mellan Lesbos och Grekland är Mytilene till Oinousses med en seglingstid på ca 2 timmar. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Lesbos-Grekland-färjekarta

Klicka här för karta

Om Lesbos:

Den gröna ön Lesbos är en grekisk ö som ligger i nordöstra hörnet av Egeiska havet och är en av de största öarna i Grekland.

Med ett milt Medelhavsklimat är Lesbos en av de soligaste av de grekiska öarna men ändå förblir ön orörda av massturismen.

Lesbos är den perfekta platsen att besöka för människor som vill uppleva det riktiga Grekland.

Om Grekland:

Grekland är ett land i södra Europa som ligger på den södra delen av Balkanhalvön. Landet gränsar till Bulgarien, Makedonien, Albanien i norr och Turkiet i öster. Egeiska havet ligger öster om det grekiska fastlandet, medan Joniska havet ligger åt väster. Både delarna av östra Medelhavsområdet har ett stort antal öar.

Landet betraktas som vagga för den västerländska civilisationen och är födelseplatsen åt demokratin, Olympiska spelen, konst och teater. Grekland har en mycket lång och anmärkningsrik historia i kultur som har visat särskild inflytande i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Idag är Grekland en utvecklad nation, medlem av Europeiska unionen sedan 1981 och även medlem i euroområdet sedan 2001.

Grekland har varit en av de mest populära turistmålen varje år, särskilt under sommarmånaderna får landets många vackra öar fullsatta av miljontals internationella besökare.