Korsika

Såhär bokar du färjor från Korsika till Elba

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Korsika och Elba som traffikeras av 1 färjerederi – Corsica Ferries. Bastia till Portoferraio färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 1 timme 30 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Korsika Elba överfarten mellan Bastia och Portoferraio, då frekvens och restid kan variera.

Korsika-Elba-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Korsika till Elba

Om Korsika:

Liggandes väster om Italien och sydöstra Frankrike i Medelhavet , är Korsika en ö med en blandning av kulturer och en av de mest fantastiska kusterna i Europa.

På Korsika, hittar man alla de bästa sakerna som Medelhavet har att erbjuda: god mat, pittoreska stränder, kristallklart vatten och historiska landmärken . Man kan spendera sina morgnar njutandes av korsikanska sol, eftermiddagarna njutandes av vattensporter , sedan vandra genom charmiga kulle städer i solnedgången, och beundra medeltida fästningar längs vägen.

Som en ö i hjärtat av Medelhavet , är Korsika en stor avgångspunkt för ett stort antal europeiska destinationer. Det finns flera hamnar längs dess 1000 kilometer långa kust, vilket gör det ännu enklare att segla över till populära semesterorter , inklusive fastlandet Frankrike, Italien och Sardinien.

Om Elba:

Italiens tredje största ö, Elba gör upp största delen av den toskanska skärgården i tyrrenska havet.

Napoleons exil till Elba satt ön på kartan ursprungligen, men idag åker turister till ön för dess otroligt klara och blåa vatten, fantastiska stränder och utomhus aktiviteter som vandring och bergscykling över den vackra terrängen. Som en del av de största marin parkerna i Europa, är det ett fantastiskt ställe för dykning, med ett överflöd av rika havsbottnar och färggranna fiskar.

Några av toppattraktionerna inkluderar de många arkeologiska museen, imponerande tinnar och fästningar och det vackra föredetta Napoleons, Palazzina och Mulinis boende.

Elba har några portar i nordvästra regionen, så det är inom räckhåll med färja från fastlandet Italien och de omgivande öarna i Tyrrenska havet.Det finns många rederier att välja mellan, alla erbjuder snabba och regelbundna korsningar.